Többet ér egy egyetemi diploma mint egy főiskolai diploma? Ugyanazon a szakon (Bsc képzés).
Figyelt kérdés
2012. febr. 12. 10:46
1/8 anonim válasza:
Elméletileg nem, mivel az a lényege hogy valamennyire egységesítették a követelményeket. Aztán hogy egy adott sulit jobban szeretnek a munkáltatók az már egy más kérdés.
2/8 anonim válasza:
Az egyetemi többet ér, nem véletlenül van külön főiskola meg egyetem.
3/8 anonim válasza:
Nem!A főiskolai többet ér mint az egyetemi de ez logikus is....
4/8 anonim válasza:
Viszont pl ha azt nézzük, ott van az Óbudai Egyetem, ami ugyebár egyetem, meg a Budapesti Gazdasági Főiskola., ami főiskola, és ha egy munkáltatónak választania kel, hogy OE, vagyBGF, akkor egyértelműen a BGF-et fogja választani.
5/8 A kérdező kommentje:
Azért filózok ezen, mert a Bologna rendszernek elvileg az lenne az egyik lényege, hogy eltöröljék a főiskolai és az egyetemi diploma közötti különbséget azzal hogy ugyanazt tanítják mondjuk: gazdász-menedzsment szakon mindkét helyen. A gyakorlatban viszont úgy látom hogy lenézik egy kicsit azokat, akik főiskolán szerezték a diplomájukat.
2012. febr. 12. 11:30
6/8 anonim válasza:
Ezt mondtam, de ha utána elvégzel egy MSc-t ráadásul egy jobb helyen, akkor kevésbé nézik szerintem hogy hol voltál BSc-n.
7/8 anonim válasza:
Lenézik, és ez még így is lesz elég sokáig. Pl. egy kémia szakot mondjuk a Nyíregyházi Főiskolán elvégzel, meg az ELTÉ-n azért az ég és föld nem?
8/8 A kérdező kommentje:
6) Igen, pont ezért szeretnék elvégezni egy jó nevű iskolánál Msc-t, mert ezt a sulit ahol most vagyok a kutya sem ismeri... De innen szép elindulni :)
2012. febr. 12. 11:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!