Valaki, aki ért a törihez, ez jó? (rendszerváltás)
Ez a honlap jól összefoglalja a rendszerváltást, az eseményeket? Ha töri érettségin elmondom ezt, az jó?
Szerintem alapjaiban jó, bár én az elejét kiegészíteném a helyedben, pár mondattal. Viszont ez egy vázlat, szóban ezt összefüggően kell elmondanod, nem ilyen darabosan. Ezért ez alapján nem ártana, csak elolvasnod egy összefüggő szöveget. Azután ha erre rápillantasz már magadtól el fogod tudni mondani összefüggően.Másrészt ennek a mondatnak semmi értelme. Kádár meghal, ő jelképezi a Kádár-korszakot. Miért ki jelképezze Bill Clinton? Ezt egy kicsit átfogalmaznám.
b) Ugyanebben az évben Kádár János jelképezi a Kádár-korszak végét is
(: Ez csak egy vázlat, szóval az a mondat végülis nem is igazi mondat, úgy értem, összefüggés; manapság rengetegszer jegyzetelünk így, stb., mert egyszerűbb és gyorsabb, ráadásul még később is megértjük.
Szerintem amúgy vázlatnak/jegyzetnek/gondolattérképnek simán jó, ha te ebből érted is, amit mondasz, akkor jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!