Olyan általános iskolát keresek Budapesten, ahol 'zsenipalánták' tanulnak, azaz 1-3 évvel saját korosztályuk előtt járnak, létezik egyáltalán ilyen?
Ahol korábban kezdenek vagy esetleg osztályokat ugorhatnak az okosabb gyerekek. A normál általános iskolákat ez esetben kizárnám speciális okok miatt.
Ha van olyan, aki még ilyet keresne, kérem az is írjon!
Az hogy össze-vissza rángatod a gyereked annak semmi értelme nincs, a fogalmazásod alapján intellignsnek tűnsz, de nem értem akkor miért nem jössz rá hogy a sok-sok iskolaváltással csak ártasz a gyereknek.
Kár hogy csak Budapest érdekel.
Én Egerben tudok gimnáziumot ahol 1-2 évvel előrébb voltunk a tananyaggal mint máshol. Év végén 2 tárgyból vizsgáztunk így mire nyelvvizsgára, érettségire került a sor a diákok már legalább 10-20 vizsgaszituáción voltak túl.
Az oktatás saját rendszer és tematika alapján folyt, így lehettünk előrébb a többi iskolánál.
A felvételi 4. féléve után volt: olvasás, nyelvtan feladatlap, 2 matek példa, elbeszélgetés. Több mint 150-ből válogatták ki a 30 diákot.
Budapesten is bizonyára vannak hasonló iskolák.
Viszont kérlek ne csinlád hogy egyik helyről a másikra rángatod a gyereket.
MINDENHOL lesznek renitens diákok. Nálunk is voltak, hiába hogy az iskola 1/3-a kitűnő volt -így nem tudtak mindenkinek ajándékot venni év végén.
Nyilván nem voltak olyan nagy atrocitások, mint a budai átlag, de híresebb gimimben, ahol az IQ nem tengett annyira től, de megesett hogy az egyik gyerek nekivágta a másikat a szekrénynek annak meg kitört a foga... persze nem ez volt a szándéka és nem akart ilyen durván bánni vele.
Személy szerint az a véleményem hogy ennyire extra iskolát nem fogsz találni, max. átirathatod 8osztályos képzésbe, amivel viszont sokat érhetsz el azok az iskolán kívüli foglalkozások!
Mire jár a gyereked?
Rengeteg mindennel fejleszheted, legyen az sport, vagy különóra.
Én anno:
2,5 éves koromtól szolfézsra jártam
3-től hegedűre is, mert jó volt a zenei hallásom
4-től angolra
6-tól matekra is
zenei általánosba jártam ahol énekkar is volt
később bejött a szertorna, mazsorett
versenyekre jártam: matek, magyar, angol, kémia
ezeknek az extra óráira jártam, szóval le voltam foglalva rendesen.
Ilyen extra foglalkozásokkal nagyon sokat érhetsz el a kicsinél.
Ha pedig ő is szeretné ugorhat éveket az iskolában.
Az én szüleim amikor megkérdezték ellenezték ezt a tanárok, mert kicsi voltam korra és fizikailag is.
Pedig halálrauntam magam az iskolában és több feladatot kaptam amíg mások egyet.
Gimiben pedig rendesen rámszóltak a tanárok hogy ne töltsem ki előre a munkafüzetet órán...
De nem szeretik az évugrást, mert akkor az iskola pénztől esik el... legalábbis én így gondolom ezért nem hangoztatják ezeket a dolgokat...
3 év eltelt a kérdésfeltevésed óta, érdekel,hogy mire jutottál!
Az én fiam most 4. osztályos, tavaly óta magántanuló-itthon. Nyugodtabb lett az életünk, és sokkal több idő jut képességkibontakoztatásra.És játékra. És az életre.
Riogatnak a szocializációval, de emiatt nem kell aggódni. Legfeljebb kerüli majd felnőtt korában azokat a helyzeteket, ahol olyan 20-30, vele azonos korú emberrel van összezárva, akiket föntről irányítanak.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!