Jól számolom a pontjaim?
érettségi 120 pont
tanulmànyi 200 pont
pluszpont 90 pont
duplázás 120*2 + 90 =330
másikmódszer 200+120+90=410
Legalább három szabadon választhatóból érettségiztél? Mert csak úgy lehet 200 tanulmányi pontod, ha az érettségi pontjaidból 120 jön össze...
Ha esetleg mégsincs 3 szabadon választható érettségid, akkor számold át, hogy jött ki az a 200 ( vagy a 120), mert legalább az egyik nem jó.
magyar
matematika
tortenelem
idegen nyelv
szabadon választott (kémia)
ezen tantàrgyak 11-12. év végi jegye 5..szval akàrhogy is szàmoljuk az uj rendszer szerint ez 200 tanulmànyi pont.
érettségiből az a 2 tantàrgy szàzalékos eredménye kell ami felvételi tárgy nekem matematika + fizika. ez 50 -70 es leosztásban sikerült. amösszesen 50+70=120.
90 pluszpont jàr mivel van 2 db középfokú nyelvvizsgàm + az emelt érettségiért jár az 50 pont (30%-tól kapható az 50 plusz)
200+120+90=410
szerintem.
Hát, ha 200 pont jár, akkor jól számoltál.
Igaz, én tavaly érettségiztem, és nem tudom pontosan, hogy hogy van a mostani pontszámítás, de a fel.hu -n a tanulmányi pontok számítása címszó alatt még ugyan az a rendszer van, ami nekünk is volt, abban pedig beleszámítanak az érettségi eredményeid is. ( 100 pont az év végi jegyekből és 100 az érettségikből.)
Itt találtam meg:
Ugyan ez a pontszámítási módszer található a felvi.hu-n a 2012 szeptemberében induló képzésekkel kapcsolatos felvételi tájékoztatóban is:
Szóval gyanús, hogy még mindig így kell számolni.
igazad van.
383 pontom lesz.
:(
:'(
nem fognak felvenni (BME)
:(
még bsc képzésre sem lesz elég :(
de a tavalyi rendszer szerint annyi lenne. de azzal semmire nem megyek. max annyi hogy a többi jelentkezőnek se lesz olyan jó eredmènye..
398 pontom van a calculate szerint.
Szerintetek van esélyem reménykedni ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!