Ha 73%-os lett a (szlovák) nyelvi emelt érettségim teszt része, akkor az egy (vagy hát kettő) 100%-os fogalmazással és egy 100% szóbeli felelettel hány %-os lesz/lehet?
Igen, csak ezt én már megtettem az első oldalon.
Ezért nem értettem, hogy a te válaszod miért felelt meg neki, az enyém meg miért nem.
Annyi változtatással, hogy a 30 pont az csak egy része. A teszten 90-ből 66 pontot értem el.
Ha ehhez szövegalkotás legyen mondjuk 70-ből 60 pont (bizakodok, szerintem elég jót véstem.)...
Ebben az esetben összesen az írásbeli részre 160-ból 126 pontot értem el, ami 78%.
Ez akkor az összpont-számításnál 100-ból 78 pont (?)
...és hozzájön a szóbeli, amin mondjuk kapok 50-ből 45 pontot.. s akkor az összesen 123 pont, összesített % pedig 82%?
Van egy olyan kevert érzésem hogy
a) túlbonyolítom
b) valóban bonyolult
c) tényleg buta vagyok
d) csak simán ismeretlen, és egyszerre sok
Köszi ismét:)
93,8 % - csak hogy kijavítsam a hibámat!
És hogy miért az enyém felelt meg neki? Jó kérdés, ő biztosan tudja.
Most őszintén, áruldd már el nekem ebben mi a bonyolult.
Van az írásbeli.
A honlap szerint áll 4 részből, mind a 4 rész 30 pontot ér.
Olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, íráskészség és hallott szöveg értése.
Ehhez jön még a szóbeli, ami megint csak 30 pont.
Összesen 150.
Összeadod szépen, hogy melyik részben hány pontot értél el és kiszámolod, hogy az a 150 pontnak hány 5-a.
Mi ezen az annyira nagyon érthetetlen és bonyolult?
Köszönöm, teljesen érthető!
Az volt a bonyolult, hogy 4 oldalon keresztül összevissza nyomatták a százalékokat, én azt hittem, ez így össze vissza számolódik százalékká, meg ponttá, stb. Na. Köszi. :)))) Te is vendégem vagy egy bambira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!