Ha az ELTE-re felvesznek biológia alapszakra, akkor minorként felvehetem a japánt?
Figyelt kérdés
Sajnos nem nagyon vagyok még benne a témában. Kérlek világosítsatok föl!2012. máj. 22. 20:30
1/12 anonim válasza:
Elég húzós lenne az szerintem. A biológia szak tapasztalatból mondom, h a legnehezebb szakok között van, meg szerintem a japán is. A kettő együtt bazi nehéz lehet
2/12 A kérdező kommentje:
Hát igen egyenlőre csak próbálok némi információt begyűjteni, utána eldöntöm, hogy legyen. És ha azt felveszem minornak, ahhoz kell minimum tudás? Vagy akár lehetnék totál kezdő is hozzá?
2012. máj. 22. 20:40
3/12 anonim válasza:
Szerintem kell tudást, vagyis abból indulok ki, hogy pl. ha kémiát stb. veszel fel így tanár szakon, akkor kérni szoktak érettségit, és szakosodási időszakban beadod ugye a kérelmet, és azt elbírálják eredmény alapján. Vagyis nálunk az SZTE-n így van, de úgy gondolom, h mindenhol, de azért hátha van, aki jobban tudja:/
4/12 anonim válasza:
Elte Btk honlapján szerintem ezek az infók fent vannak.
5/12 anonim válasza:
Tény, hogy a jelenlegi rendszerben már főszakra japánra is lehet nulla nyelvi előismerettel jelentkezni, mert a kezdőknek eleinte van intenzív nyelvi képzés, ugyanakkor aki ott kezdi (és máshol enm tanulja, azaz magánúton vagy Japánban), annak az egyetem végén sem lesz túl magas a nyelvi szintje.
Azért nem abszurd ez? Pl. angol vagy német esetében elképzelhetetlen, hogy úgy jelentkezz, hogy a nyelvtudásod már akkor ne felsőfok körül legyen. Japánra meg simán felvehetnek nullával....
6/12 anonim válasza:
ez egyetemtől és kartól függ, hogy mit vehetsz fel minornak. pl én bölcsész karon tanulok társadalomtudománynak felfogható szakot és amikor minort kellett keresni, lehetett választani pl. a bioszt, matekot, stb, de a kémiát már nem. szóval ezt majd akkor tudod meg, amikor eléd rakják a kínálatot.
7/12 anonim válasza:
5. válaszolónak üzenem: nem, nem abszurd. azért nem, mert bizonyos nyelveket nem oktatnak olyan széles körben és valahol el kell kezdeni. nagyon sok ilyen nyelv van, elsősorban a keletiek. egyébként meg egy gyakorlati példával élve: ha egy antropológus kiválaszt(ott) magának egy idegen csoportot, ahol terepmunkát végezne, valószínűleg nem ismeri a törzsi nyelvet, hanem meg kell tanulnia. vagy előtanulmányokban, vagy a törzs társaságában. ez pedig kicsit fontosabb és komolyabb, mintha elsősként belevágnál egy idegennyelvbe, amit egyébként nem (vagy alig) oktatnak iskolai keretek között. kérdem én, hol találnék egy hanti vagy udmurt nyelvtanárt? könnyen biztos nem. mellesleg más szakokat is úgy kezdesz el, hogy nem tudsz sokat, jobb esetben azt, amit addig suliban megtanultál, de az nagyon kevés...
8/12 anonim válasza:
Na ez meg a másik, hogy biológia szakon nem azt fogod tanulni, amit középsuliban, kiválasztás, nagy vérkör-kis vérkör stb. baromságok, ilyeneket egyáltalán nem fogsz tanulni
9/12 anonim válasza:
nem az, hogy nem fogja tanulni. attól függ, milyen kurzusai lesznek. a lényeg az, hogy sokkal bővebben fog mindent.
10/12 anonim válasza:
a 7. válaszolónak: igen, szemléletes példát hoztál, értem, mit mondasz :) Viszont akkor ezzel együtt meg el kell fogadnunk azt a tényt is, hogy többek esetében a nyelvtudásuk még akkor sem lesz túl magas szintű, amikorra diplomáznak. Kivéve, ha valami más módon is nem tanulják pluszban a nyelvet, vagy nem jutnak ki Japánba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!