Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire nehéz a biológia...

Mennyire nehéz a biológia érettségi?

Figyelt kérdés
2012. máj. 22. 15:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Közép vagy emelt? A biológiát meg kell tanulni, nincs mese, látni kell az összefüggéseket, sokat gyakorolni, mert emelten pl összefüggésekre kérdeznek rá inkább, ami elvont gondolkodást igényel. Egy jó középszintűhöz is érdemes mindent pontosan tudni, sosem lehet tudni, mire kérdeznek rá, de a középszint kiszámíthatóbb.
2012. máj. 22. 19:00
 2/11 A kérdező kommentje:

Egyenlőre még nem tudom, hogy emelt vagy közép. De lehet, hogy olyan szakon szeretnék elhelyezkedni amihez kell a biológia és jövőre lesz nekem fakt belőle. Kiváncsi vagyok, mert hallottam, hogy kémia is van ám benne, amit nem igazán kedvelek. Az összefüggéseket nem szeretem, az nehezebb...

köszönöm a választ. :))

2012. máj. 22. 19:21
 3/11 anonim ***** válasza:
A biokémia bemagolható kémiai tudás nélkül is, de alkalmazni feladatokban csak akkor fogod tudni eredményesen, ha valamit azért tudsz kémiából is! Azt javaslom neked, hogy minél hamarabb döntsd el, hogy komolyan veszed-e a bioszt és mindegy, hogy közép vagy emelt, óráról órára próbáld a legtöbb dolgot megtanulni. Egyébként én nagyon szeretem, szerintem az egyik legszebb tudomány, főleg amikor rájössz az összefüggésekre és megértesz például egy szabályozási folyamatot, amiről a nem bioszosok azt sem tudják esetleg, hogy létezik :D Milyen szakon gondolkozol? A biológia szakokra be lehet jutni elég kevés ponttal, utána viszont hasznos az emelt bioszhoz megtanult plusz tudás, úgyhogy én ajánlom neked az emeltet :)
2012. máj. 23. 00:39
 4/11 anonim válasza:
nem nehéz csak tanulni kell
2012. máj. 23. 09:22
 5/11 anonim ***** válasza:

Hát, nekem kimondottan nehéz!

Pedig nálunk négy évig van biosz, órára végig tanultam, általában ki is vázlatoltam még külön magamnak az anyagot.

Fakton mindent átvettünk még egyszer; utolsó két évben volt gyakorlókönyvem, végiggyakoroltam, sok dolgot még egyszer kivázlatoltam (tehát vannak, amik kétszer kivannak vázlatolva).

Csináltam még régebbi feladatsorokat is, mindkét szinten.

Így is nehéz nekem a közép....

Mondjuk akinek megvannak a kompetenciái, mint logika, szövegértés; közepesen könnyen tanul, annak állítólag nem nehéz.

2012. máj. 23. 20:10
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy szürkehályog a szememen. Képletesen. 6 évig tanultam biológiát, az első 4évben nem ragadt rám semmi. Aztán megértem szellemileg, úgy álltam hozzá, hogy ez érdekel és meg akarom látni az összefüggéseket. Ehhez az kell, hogy mindent megtanulsz részletesen, és tanulás közben összekötöd az előző ismereteiddel. Sokat kell mellégondolkozni. Végül teljes sikert könyveltem el.
2012. máj. 27. 12:10
 7/11 A kérdező kommentje:
Oh ehhez gratulálok :D És a biológia érettségit mihez tudom felhasználni ? mondjuk emberközpontú és nyelvi dolog is lehet :)
2012. máj. 27. 12:47
 8/11 anonim ***** válasza:
Engem érdekel a biosz. :) És megpróbálom megérteni is... :)
2012. máj. 27. 14:44
 9/11 anonim ***** válasza:
A biosz érettségivel (+valami mással, ez egyetem és karfüggő, nézz utána a felvi.hu-n) orvosira, biológia szakokra, vegyésznek stb tudsz jelentkezni. De kapcsolatba lehet hozni nyelvekkel is, például vannak rekreációs szakok, amivel utána el tudsz helyezkedni szállodáknál stb. Javaslom, hogy alaposan nézz körbe a felvi.hu-n :)
2012. máj. 27. 19:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Nagyon sok mérnöki szak...
2012. máj. 27. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!