Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 440-445 pont szerintetek is...

440-445 pont szerintetek is elég karcsú lehet idén államis jogász szakra?

Figyelt kérdés
mert szerintem igen :(
2012. máj. 19. 13:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Melyik sulira? Amúgy igen, sajnos...
2012. máj. 19. 14:05
 2/12 A kérdező kommentje:
mind a kettőre (PPKE, Elte) gondoltam, ahol indítanak :)
2012. máj. 19. 14:08
 3/12 anonim ***** válasza:
Sajnos szinte biztos 480 vagy afelett lesz a ponthatár államira.
2012. máj. 19. 14:13
 4/12 anonim ***** válasza:
490-500 között lesz a pontszám szerintem. Köszönjétek Orbánnak! Jövőre már egy államis hely sem lesz.
2012. máj. 19. 15:21
 5/12 A kérdező kommentje:
egy kicsit túlzónak tűnnek nekem a számaitok, de az biztos, hogy nagyon magasak lesznek. Mit gondoltok, a vidéki (fizus) jogi karokon hogy alakulnak a határok?
2012. máj. 19. 15:33
 6/12 anonim ***** válasza:
52%
Nézd, annyi jogász van, mint a szemét, ezért is kevés az állami hely. Biztos magas lesz a pontszám. A noname vidéki fizetős karokra esélyes vagy annyival.
2012. máj. 19. 15:44
 7/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is kicsit sok amit eddig írtak, de 465-470 reális lehet, szóval ezzel a pontszámmal nem sok esélyed van. Kár, pedig egy ilyen szám már tényleg komoly érettségiről árulkodik (bár gondolom még nincs konkrét eredményed, csak írásbelik alapján kalkulálsz) ! Meg van egy olyan érzésem, hogy a janik gyerekeit előbb veszik majd fel, mint másokat...

Az utolsóra meg ne hallgass! Tudod hogy megy ez néhányaknál: ami nem ELTE, Corvinus, mérnöki szakok esetén BME az egy kalap sz**t nem ér. De ez nem egészen így van, Pécsben vagy Szegeden például igen színvonalas jogászképzés zajlik. A képzés terén persze az ELTE meg a Pázmány az etalon, de a vidéki egyetemek messze nem olyan rosszak, mint ahogy azt egyesek (főleg fővárosiak) állítják. Szabad tudni, hová adtak be a jelentkezésed?

2012. máj. 20. 21:28
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az utolsónak: megjelöltem az ELTE-t és a PPKE-t államin, fizetősön pedig a Debreceni Egyetem szakát :)
2012. máj. 21. 12:11
 9/12 anonim ***** válasza:

"Meg van egy olyan érzésem, hogy a janik gyerekeit előbb veszik majd fel, mint másokat... "

Ezt komolyan írtad? A felvételi eljárás egy olyan dolog, amibe senki nem tud belenyúlni, lehetsz bármilyen gazdag, csak a pontszámod számít. Az meg hamar benne lenne a hírekben, ha valakit nem vennének fel 485 ponttal, míg mást 410-zel igen.

2012. máj. 21. 12:51
 10/12 anonim ***** válasza:
Borzasztóan naiv vagy :) Pont Magyarországon ne tudná elintézni egy (mondjuk a zsideszhez vagy a kommunista párthoz közel álló) befolyásos pénzember, hogy az idióta (vagy épp nem idióta, csak peches) gyerkőcét benyomják egy jó szak államilag támogatott formájára? Ilyenkor persze nyilván nem azt szórják ki a protekciós helyett, akinek 494 pontja van, hanem aki amúgy is épphogy bejutna.
2012. máj. 22. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!