Miért fogadják el a magyar felsőoktatásban az ukrán
érettségit is?
Figyelt kérdés
Félre ne értsetek nem az ukránokkal van a bajom, mert hülye lenne az az ember aki ezt ki nem használná, de felháborítónak tartom.
Egyik osztálytársam, most érettségizett (11.osztály)Ukrajnában, mivel ukrán állampolgár. És meséli nekünk, hogy hogyan zajlott. A magyar és ukrán érettségi úgy zajlott, hogy egy szöveget felolvastak nekik és a tartalmát le kellett írniuk, úgy hogy a végén a lapot is odaadták nekik. A matekban is szinte az egészet lediktálták nekik. Mondanom sem kell, hogy mind 5ös lett neki. Közben itt meg matekból bukdácsol, a többi meg 3askörül van. És őt tuti fel fogják venni itt Magyarországon amire szeretne menni, aki meg küzd és mondjuk mindene megvan tisztességesen 4-es 5-ösre azt meg nem veszi fel:/ Ez csak engem háborít fel vagy mást is?
hmm,én ukrajnai vagyok és itt is tanulok egyetemen, matekon,ez az ostálytársad nem tudom,h pontosan honnan jött de semmi sem úgy van,ahogy mondta,nagyon nehéz volt az érettségi és nagy volt a szigor,ő biztos vmi eldugott kis városkában érettségizhetett,ahová még a kutya sem jár..biztos a 12es pontrendszerben lett neki mind 5ös :D
2012. máj. 18. 21:03
2/6 anonim válasza:
Tudod-e, hogy egy felsőoktatási intézmény felvételi vizsgáján nem az érettségi jegyet nézik elsősorban, hanem felmérik a felvételiző tudását? Hiába van neki ötöse az érettségin, ha a felvételi vizsgája csak kettesre sikerült.
2012. máj. 18. 21:08
3/6 anonim válasza:
Ja, az meg amit az első említ nálunk a 12-es az nálatok 5-ös. Ha neki 4-5-e van az nálatok csak egy 2-es.
2012. máj. 18. 21:10
4/6 A kérdező kommentje:
ahha értem, akkor a hazugság nagymestere a csaj....
2012. máj. 19. 13:48
5/6 anonim válasza:
Kedves második, Magyarországon nincs felvételi vizsga, az érettségit nézik. (Vannak kivételek, pl. a Színművészeti.)
A kérdezőnek meg: azért is fogadják el az ukrán érettségit, hogy a kárpátaljai magyarok kapjanak ennyi támogatást az anyaországtól.
2012. máj. 19. 20:13
6/6 anonim válasza:
te szerencsétlen milyen támogatást??én határon túli magyar vagyok,és tudod,h mit kaptam az anyaországtól??évente 1x 20ezer forintot,mert magyar iskolában tanultam!ennek hatására íratta be a sok cigány a kölykét..,ezt érték el a magyarok vele.-ehelyett adtak volna normális magyar tankönyveket,az iskola felújítására támogatást!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!