Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek szóljak a szüleimn...

Szerintetek szóljak a szüleimnek, hogy másik gimiben szeretnék tovább tanulni? Ha igen, hogyan hozzam fel a témát, mivel/hogyan érveljek?

Figyelt kérdés

Szeptemberben a 10. osztályt már egy másik gimiben szeretném folytatni. Ennek az a fő oka, hogy nem bírom az osztálytársaimat. Vagyis jóban vagyok 1-2 lánnyal és fiúval, de a többség annyira beképzelt, meg olyan nagyon büszkék magukra meg a semmire, hogy már elviselhetetlen a számomra (szinte még ez a pár lány is szívesebben van inkább velük, mint mi normálisak együtt beszélgetnénk). Meg ha a "barátnőmmel" beszél pár szót az egyik lány, én már szinte nem is létezem.. Tudom, nem kell ezzel foglalkozni, csak tanulni, de már nem bírom tovább. Mintha lenéznének engem, pedig csak annyiban vagyok másabb tőlük, hogy jó jegyeim vannak (még van pár jó tanuló, de velük meg nem is foglalkoznak) meg a szüleim pénzesebbek, mint a nagyszájúaké.. Már anyukámnak sem tetszett az első szülői értekezleten, hogy a legtöbb szülő olyan nagyképű, mint a gyereke.

A tanítással nincs bajom, de el szeretnék innen menni 9. után egy hasonló gimibe. Én a debreceni Tóth Árpád-ra gondoltam a 4 éves nyelvi osztályba, mert az is hasonló csoport, mint a mostani.. Oda lehet még jelentkezni? Normálisak a gyerekek? Kolit is lehet kérni? Mert ha oda megyek, akkor kolisnak kell lennem.

A szüleimnek hogy hozzam fel? Mondjam el kb ezt, amit most leírtam?

Veletek is volt már ilyen, hogy az osztálytársak miatt váltottatok gimit? Én nem bírok ki még 3 évet ezzel az osztállyal..:(

2012. máj. 16. 19:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Nézd, én 5 évig jártam egy olyan gimibe, ami szó szerint tönkretett, fizikailag is, lelkileg is, de ebbe ne menjünk bele. Engem nem értettek meg, én akárhogy próbáltam lázadni, nem válthattam sulit. Viszont mindenképpen vesd fel szüleidnek a témát. Mindenhol lesznek hülyék, nem szimpatikusak, idegesítőek, de amikor nem tudod magad jól érezni úgy igazán, s úgy érzed, neked csak károdra válik az egész, akkor nincs miről beszélni. Kb. mondd nekik is el ugyanezt, valószínű először nemmel fogják fogadni, de hosszabbb mondogatások után szeptemberre biztos válthatsz. Én kívánom, mert ezeknek kéne legyenek az életeid legszebb évei. Nekem a legundorítóbbak lettek :D
2012. máj. 17. 08:31
 2/4 A kérdező kommentje:

Sajnálom:(

De köszönöm, hogy megosztottad velem ezt, így majd megpróbálom felhozni a témát a szüleim előtt, hátha belemennek, hogy új suliba járjak..

2012. máj. 17. 17:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Menjél csak oda, ott jó helyen leszel...ott úgyis főleg a pénzes csemeték tanulnak.

Ezt csak azért említettem, mert Te hoztad ezt fel hogy pénzesebb szüleid vannak.

Egyébként sok beképzelt jár a TÁG-ba is.

Viszont ott elég nagy lexikális tudást szerzel az is biztos.

2012. máj. 19. 20:39
 4/4 anonim ***** válasza:

ja...és van koli. Szerintem érdemes megpróbálnod.

VISZONT! A legjobb közösségek a Kossuth Gimibe és a Fazekasba vannak, a Fazekasba a legjobbak!!! És az is nagyon erős, sokkal nehezebb oda bekerülni mint a TÁG-ba, viszont ott a tagozat eltér egy kicsit. Nézzél utána!

Akármelyiket választod a 3 suli közül, lehetsz kollégista.

2012. máj. 19. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!