Felesleges bármire is 20-at rászámolni. Egyébként is, ha csak simán arányosan kiszámoljátok a tavalyit ponthatárt 500-hoz viszonyítva, akkor sem +20 jön ki, bár itt most nem ez a lényeg.
20-szal akkor növekedhetne a ponthatár, ha ugyanannyi jelenetkező és felvehető ember esetében, mindenki bevállalná a két emeltet és nem sikerülne neki 10-10 ponttal rosszabbra, mintha közepet írt volna.
Mivel a legtöbb helyen nincs a tavalyinál nagyobb túljelentkezés (kivéve az állatorvosin), plusz mivel mindkét emelt országos átlaga 10-15%-kal rosszabb a tavalyinál, ezért szerintem a 10-15 pontos emelkedés a reális.
Arra én nem számítanék, hogy ugyanannyi marad mint tavaly, de a vidéki orvosikon én is 430 körülire tippelem, SOTE-n és az állatorvosin szerintem 437 körül lesz..

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!