Tényleg kötelezővé teszik a heti 5 testnevelés órát a 9. évfolyamban a 2012/2013-as tanévtől kezdődően?
Figyelt kérdés
2012. máj. 10. 17:51
21/26 anonim válasza:
1: A sportra nem lehet RÁNEVELNI! Ez hülye szó rá! A tesitanárok 95%-a vagy leszärja az egészet vagy azt mondja hogy szenvedjetek! Az utóbbi még rosszabb mert akkor mindenki csak megutálja a sportot! A sportnak a szépségét szerintem szinte alig 0.5%- mutatja meg Magyarországon diákjainak! Szerintem értelme nincs a tesinek (bár szerintem az egész iskolának nincs, de most ne menjünk bele) mert aki akar sportolni úgy is sportol! Aki nem az nem! Itt nincsenek olyan tanárok akik lefogyasztanák a diákokat! A fogyás, meg az egészség nagyrészt az evésről szól az meg a másik! Tehát! Ők nem edzők akik tudnának egy rendes edzéstervet írni a többieknek, max kiviszik őket szenvedni! Aki meg sportol amúgy iskolán kívül annak meg csak belerondítanak a munkájába! Ettől nem leszünk jobb sportolók! Inkább szakmailag kéne jobb, nem mennyiségileg! A másik meg az hogyha okos edzők olyanokat edzenének akik amúgy nem edzenek semmit akkor lehet tényleg színvonalas egészséges társadalmunk lenne! De kérdem én! Van ennek értelme? Oké hogy 18 éves korukig azért nagyon jó kondiba lesznek de utána?! Utána aki nem akar úgyse sportol! Mert vannak olyanok akik ezt alapból nem szeretik! Bár aztán kitudja! Ha lehet látná a gyerek magán hogy erős akkor tovább csinálná magának vagy valahol de így ez a program biztosan nem jó! Amíg ilyen séggfejek a tesi tanárok és semmit nem értenek az egész sporthoz és annak a megszerettetésével az egész tesit el kéne törölni!
22/26 anonim válasza:
Én is erről hallottam, bár remélem nem így lesz ez, mert én is most fogok érettségizni, és rohadtul nem akarom, hogy más órák rovására menjen, ráadásul fél8ra érek haza minden este, mert órák+fakt+kondi. Én úgyis ismerek olyat aki tud nekem igazolást adni, lehet nem is veszek így részt tesiórákon a suliba. És ahogy mondták A SPORTOT NEM LEHET RÁERÖLTETNI a tanulókra, ezzel elveszik a sport lényegét, hogy azért csináld mert szereted..... de hát Orsós Vittórió......
23/26 anonim válasza:
Utolsó: Ha most érettségizel, akkor szerencséd van, és kikerülsz belőle, mert csak az 1., az 5. és a 9. évfolyamokon vezetik be próba jelleggel. Ha ez jól megy, akkor jövőre, minden évfolyamon bevezetik, Én most megyek tizedikbe, szóval 1 évig megúszom, de lehet, hogy uccsó két évben már nem. Én alapvetően szeretem a sportot, de nem vagyok sportember. A gyerekre valóban nem lehet ráerőltetni, mert csak megutálja, ahogy általánosban én is. Nem tudsz fekvőtámaszt? Egyes! Ez nagyon gáz. Ha nem osztályoznák, akkor nem lenne vele gondom. Amúgy pedig nincs annyi hely az iskolákban, hogy ez megoldható legyen.
24/26 lopus15 válasza:
Én is most egyek középbe, és ma néztem meg az óra rendet,és nekem lesz olyan nap,hogy: Magyar Matek Angol és Négy gyakorlatt(elektronika) és hát szerintem az elektronika leterheli az agyat.Aztán jár az iskolába 1500 gyerek a 9-dik évfolyamon van vagy úgy 120 gyerek. Mondták nyilt napon,hogy volt amikor 3 osztály tesizett, másfél osztály fért be torna terembe és a maradék másfél meg a folyóson,és van a,b,n osztály.Most mi lesz a tesike?-Az iskola udvar meg most betonozzák.
25/26 anonim válasza:
Csak annyit mondanék, hogy még egy ilyen kormány ne legyen. Mert szegény országunk becsületét már 10 Ft-ért is eladják. Ekkora oltári hülyeséget. Napi 5 tesi? Orbánt napi 1 órába futtatnám, meglátnám mit csinálna. Herótom van ettől a mocskos politikától. Szemét korrupt banda!
26/26 anonim válasza:
Nem hülyeség a heti egy testnevelés csak az van, hogy az iskolák többsége nem tudja hol megoldani.
Főleg igaz ez a Szakközépiskolákra, Szakiskolákra és a Gimnáziumokban.!
Főleg a szak(közép)iskoláknál igaz, mivel egy iskola akár 3-4 szakiskolai és/vagy 2-3 szakközépiskolai osztályt is indít, főleg kilencedikben. Akkor még ott van másik legalább 12-15 másik osztály is akinek biztosítani a heti (szakmán két hetente) 2 tesi órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!