Ha félreértelmeztem az érettségin az érvelés témáját, akkor milyen pontszámra számítsak?
én az érvelésemet a hősökről írtam,hogy milyen fontosak,és kik tekinthetők annak. felhoztam példának a szigeti veszedelmet,ill. a népmeséket. kifejtettem milyen fontos szerepet játszanak a hősök manapság is.
utána tudtam meg,hogy mindenki más az eszmékről írt,és hogy én teljesen félreértelmeztem az egészet.. mindenből kitűnő érettségit terveztem,hát rögtön a magyart már elszúrtam.. hány pontot várhatok a 60ból? (helyesírás,nyelvezet,stílus, szóhasználat biztos megfelelő)
Szerintem nem értelmezted félre a feladatot!
Ezt kérték:
Albert Camus regényének hőse állást foglal a heroikus életfelfogással, magatartással szemben. Fejtse ki egyetértő és/vagy vitázó véleményét erről az álláspontról! Érvelésében mutasson be 3 olyan irodalmi alakot, akiknek a magatartásával alá tudja támasztani megállapításait!
Tehát ha az esszéd témája a hősiesség, és fel tudtál hozni megfelelő érveket, akkor nem kell aggódnod, helyesen oldottad meg a feladatot!
A többiek milyen eszmékről írtak? Az hogy jön egyáltalán a heroikus életérzéshez?
a többiek arról írtak,hogy miért is haltak meg a hősök. családért,hazáért,szerelemért stb. és erre hoztak irodalmi példákat.
én meg arról írtam,hogy kit miért tartok hősnek, pl Zrínyi Mikós. népmesékben is fontos szerepe volt a hősöknek,de nálam ilyen nincs,hogy ki milyen önfeláldozás árán lett hős..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!