Lehetséges az, hogy egy egyetemi képzés ponthatára 316-ról 400 fölé nő egyetlen év alatt?
Igen,tudom,hogy a ponthatár a legutolsó felvett tanuló pontszáma.
Az erdőmérnöki szakra adtam be a jelentkezésem első helyen,tavaly 316 volt a ponthatár,azonban akkor még nem kellett emelt érettségi a bejutáshoz.
Most azonban kell,tehát a következőképpen számolok:
-emelt érettségi---->+50 pont
-feltételezzük hogy mindenkinek van legalább 1 nyelvvizsgája,aki emeltezik---->+28 pont
-azt is,hogy az érettségije általában is jobban sikerül----->+10 pont
Így lenne a ponthatár 404,lehetséges,hogy ekkorát nőjön 1 év alatt?
Elkezdtem kicsit félni,hogy nem fognak felvenni(habár 420 pontot fogok vinni legalább),de ezt is kevésnek érzem.
Megj.:78-an jelentkeztek első helyen,a max. irányszám pedig 80(összesen 136-an jelentkeztek).
Ugye max. csak 40 pontot fog ugrani?:D
(valószínű,hogy csak az érettségi előtti stressz teszi velem ezt;de jó lenne megerősítést kapni,hogy mi is a helyzet e téren,pl.:volt-e már példa arra,hogy ennyit nőtt volna a ponthatár)
Jó ég, ügyes vagy. Melyik szak?
400 fölé csak nem emelkedik, de ... 50-et szerintem emelkedhet.
Az OE-n mennyit fog szerintetek?
Ja megnéztem és 4-el kevesebben jelöltük első helyen mint a max, ahova menni akarok. Nincs baj! :)
Kérdező, nézd meg Te is, könnyen lehet, hogy megnyugszol!
Sok sikert!
20-as: persze, majd szurkolok :)
21-es: biomérnöki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!