Lehetséges az, hogy egy egyetemi képzés ponthatára 316-ról 400 fölé nő egyetlen év alatt?
Igen,tudom,hogy a ponthatár a legutolsó felvett tanuló pontszáma.
Az erdőmérnöki szakra adtam be a jelentkezésem első helyen,tavaly 316 volt a ponthatár,azonban akkor még nem kellett emelt érettségi a bejutáshoz.
Most azonban kell,tehát a következőképpen számolok:
-emelt érettségi---->+50 pont
-feltételezzük hogy mindenkinek van legalább 1 nyelvvizsgája,aki emeltezik---->+28 pont
-azt is,hogy az érettségije általában is jobban sikerül----->+10 pont
Így lenne a ponthatár 404,lehetséges,hogy ekkorát nőjön 1 év alatt?
Elkezdtem kicsit félni,hogy nem fognak felvenni(habár 420 pontot fogok vinni legalább),de ezt is kevésnek érzem.
Megj.:78-an jelentkeztek első helyen,a max. irányszám pedig 80(összesen 136-an jelentkeztek).
Ugye max. csak 40 pontot fog ugrani?:D
(valószínű,hogy csak az érettségi előtti stressz teszi velem ezt;de jó lenne megerősítést kapni,hogy mi is a helyzet e téren,pl.:volt-e már példa arra,hogy ennyit nőtt volna a ponthatár)
szerintem.. 2 emelt = 100pont
tanulmányi= 200 pont
érettségi: 95% de ezeket nem tudom hogy hoztad össze... képtelenség hacsak nem tesi emelt meg ének emelt XDXD
engem,?, hát, lehet hogy meglepődnél :D én tök jó vagyok tesiből! :D :D
én az ének emeltre lennék kiváncsí :D :)
99%-os matek, 94%-os info, felsőfokú nyelvvizsga, és oktv 5. helyezés infoból (egyébként majdnem 490 pontot írtam)
mérnökire szeretnék menni
persze, ::O :O : O: O :O :O
emelt matek
előrehozva !!!
99%-ra.. !!!
ezt nem hiszem el..ilyen ember nincs a Földön...
gondolom bme-vik, ugye, ???
már nem azért, de sztem nem emelt matekról van szó : D
99+94=193
193*2=386
pluszpontok: okt 5.hely -> 80 pont
nyelvvizsga - > 40 pont
az 120 pont lenne, de csak 100-at lehet elérni
vagyis 486 pont : D
Matek emelt sem lehetetlen a 99%, vagy 100%, sőt.
Van ahol sokkal nehezebb, mondjuk a biológia emelt.
Némi félreértés van, mert nem emelt, ezt sehol sem írtam. Viszont mivel van ennyi pontom, ezért nem megyek emeltre semmiből:)
Egyébként BME-VBK
el se hinned mennyire orulok ennek. :))) en amugy emeltre megyek matekbol kedden es eleg para van. szerintem 60% se lesz meg nemhogy 99% aaaa arrol en nem is almodok... :D
te legalabb ugyes vagy :)
megtennel annyit hogy szoritasz nekem majus 8-an meg 11-en meg 14-en 17-en es az alkalmassagin is ?? :) :DD szuksegem van ra :) koszonom :) az eredmenyeket csak junius 5en tudom meg :\\
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!