A tanár megteheti, hogy olyan dolgozatokra ad karót, amit meg sem írtam?
Irodalomból kevés a jegyem, de a szükséges 3 azért megvan.
Az a probléma, hogy tanár azzal fenyeget, hogy a meg nem írt dogákat karónak fogja beszámítani. Ezt elmondtam az egyik tanár ismerősömnek, ő azt mondta, hogy ilyet nem tehet. Ha mégis megteszi, akkor anyám bemehet hozzá, és kérheti, hogy "oké, akkor szeretném látni a gyerekem dolgozatát", vagy vmi ilyesmi. Ha nem tudja megmutatni, és ilyen módon "indokolni" a jegyet, akkor nem érvényes. Ez az ismerősöm azt is mondta, hogy nézzem meg az OM honlapján az erre vonatkozó jogszabályt. Na, ezért tettem fel a kérdést, hogy esetleg tud-e valaki segíteni, hogy egyáltalán hol keressem? Nézegettem az [link] oldalt, de nem jártam túl sok sikerrel. Egyáltalán mire keressek rá google-ben?
Azt még megemlíteném, hogy tavaly a tanár nem karónak számította a meg nem írt dogákat, hanem nullának. Így lehetett 0,5-ös átlagot is szerezni...
Nagyon fontos lenne, mert végzős vagyok, és ha meghúz, akkor nem mehetek érettségizni.
ez nem jogszabály kérdése, hanem házirendé, nálunk pl bele van foglalva, ha a diák nem pótolja be a témazárót, akkor automatikusan egyest von maga után, a többi dolgozat (röpi, felelés, stb) megállapodás kérdése
de ne azt húzd elő, hogy OM honlapja, meg mit tudom én milyen jogszabály, mert ilyen nincs
Én 24 éves vagyok jelenleg egyetemre járok, de neked az a kötelességed, hogy ott legyél és megírd ezeket, tényleg nem másnak tanulsz hanem magadnak, erre most jöttem rá én is mikor a jó átlagomért ösztöndíjat kapok.
Nálunk pl. meg van határozva, hogy 3hiányzás és nem írják alá a félévedet. Valamelyik tanár irat katalógust, valamelyik nem. Így van most az, hogy csoporttársamat kib****ta az órájáról mert eddig 1-en volt benn és mindjárt félév vége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!