Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit szóltok az idei kevés...

Mit szóltok az idei kevés felsőoktatásba felvételizőhöz? Kb.30ezerrel kevesebben próbálják meg idén!

Figyelt kérdés
[link]
2012. márc. 5. 22:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon buta összefüggést kerestél így...

A tudás nem pénz kérdése. Attól, hogy valaki szegény, még bőven megpróbálhatja a jelentkezést, vagy sikerül neki vagy nem.

Ha nem sikerül, akkor nem azért mert szegény hanem azért mert kevés a pontja.

Tehát önmagában azért mert szegény valaki még nem kellett volna kimaradnia a jelentkezésből.

Inkább az történt, hogy az olyan szakokra, ahová eddig "seemi" ponttal be lehetett kerülni, most lecsökkentették a keretszámokat, (így nyilván megemelkedik majd a ponthatár,) így akinek várhatóan nem lesz annyi pontja ami kellene nem jelentkezett... Az meg, hogy aki megteheti jelentkezik fizetősre? Gyakorlatilag lényegtelen.

A szegénynek is meg van a lehetősége arra, hogy jelentkezzen és bekerüljön, ha van elég pontja (ergó tudása).

Ha nincs akkor a felsőoktatás nem az ő barátja.

2012. márc. 19. 11:27
 22/26 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó hozzászóló, akkor egy ellenpélda a szegények védelmében:

Egy nagyon kedves pécsi ismerősöm évek óta vágyott a jogász szakra. A családja tisztességes, de bizonyos okokból szegények, szinte napról napra élnek. A srác tehetséges, de hogyan is lehetne a legjobb, ha neki a mindennapok gondjai, meg a feszültség, hogy lesz e mit enni holnap az útjában állnak. A kollégiumot, és a rendszeres utazást nem tudja Pestre fizetni, már ha elég lenne a 440 körüli várható pontszáma, amivel persze nem megy semmire, mert nem jelentkezett sehova! ( Nem vallja be, de lehet, hogy a 9000 Ft jelentkezési díj lett volna sok, vagy kifizethetetlen nekik)

A tudás nem függ össze az anyagi helyzettel, de a lehetőségek annál inkább(nyelvvizsga, magántanár, esetleg egy kis lelki béke, hogy nem a nélkülözést látja naphosszat)

Nyugodtan szidhatja bárki, hogy miért nem viseli jobban, és miért látszik a tanulmányain a háttere, de meg fogom védeni a barátomat. Miért? Mert láttam, és tudom milyen. De senkinek nem kívánom, hogy átélje akár egy hétig is, amit ő hosszú évek óta...

2012. márc. 19. 17:31
 23/26 anonim ***** válasza:

ha valaki szegény de megvan a megfelelő pontja az most is mehet továbbtanulni, viszont lehet akármilyen gazdag, ha nincs 200 pontja...

a szegények eddig is olyan hátrányban voltak, h nem engedhették meg maguknak a költségtérítéses képzést, sajnos ez így van, el kell fogadni.

egyedül annyiban módosul az egész h aki mondjuk a középmezőnyhöz tartozott volna eddig a felvételi pontszámok alapján, az most majd költségtérítésesre jut be csak (egyes szakokon ahol ennyit csökkent a hely), aki ezt nem tudja megfizetni az sajnos nem tud továbbtanulni azon az adott szakon.

való igaz h aki tehetősebb az a nyelvtanulást jobban megengedheti magának talán. viszont a mai világban, interneten bármit meg lehet szerezni, így autodidakta módon nyugodtan tanulhat bárki ingyen.

tehát aki szorgalmas, jó képességű (ergó okos) az ezentúl is be fog kerülni a felsőoktatásba, aki meg gyengébb képességű az ezentúl nem fog odakerülni

2012. ápr. 22. 18:02
 24/26 anonim ***** válasza:
Hiába az internet, a nyelvvizsga attól még 30ezer forintba kerül. Ezt leszámítva köszönöm a válaszod és a megosztott gondolataid!
2012. ápr. 22. 22:10
 25/26 A kérdező kommentje:
Én is megköszönném :) Egyetértek az utolsó hozzászólóval
2012. ápr. 22. 22:12
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

utolsó előtti vagyok, az emelt nyelvi érettségiért lehet kapni nyelvvizsgát, az ingyen van. (ha ezt már eltörölték akkor elnézést, az én időmben még így volt). másrészt viszont azt a 30 ezer forintot igazán nem nehéz összegyűjteni nyáron diákmunkával. én a jogosítványomat fizettem ki annó a nyári melóból.

persze nem azt mondom h ez nem hátrány, csak azt h "aki akar, talál rá módot, aki nem akar, az talál rá kifogást". nyilván könnyebb ha szólsz a szüleidnek és kifizetik (akárhányszor buksz is meg), de sajnos ezt nem mindenki teheti meg.

2012. ápr. 23. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!