Melyiket javasoljátok jobban az alábbi iskolák közül? Szegedi Tudományegyetem, Pannon Egyetem, Dunaújvárosi Főiskola? Műszaki irányról van szó.
Ezek közül első kettő komoly egyetem, színvonalas képzéssel magyar viszonylatban, a Dunaújvárosi Főiskola viszont inkább vicc. Ha csak ellébecolni akarod az éveket, akkor Dunaújvárosi Főiskola, ha keményen akarsz tanulni, és nem rettensz meg az olyan tárgyaktól, ahol 90%-ot kivágják, akkor Pannon Egyetem vagy Szegedi Tudományegyetem.
Amúgy konkrétan milyen mérnöki szakra gondolsz?
Jó szak az, bátyám is azon végzett, és jó munkahelye van. Alapvetően annak ellenére, hogy műszaki szakterületre sorolják, inkább gazdasági szak, ahol műszaki ismereteket is átadnak. Ez a vállalatoknál rengeteg helyen jobb, mint a gazdász szakok, mert pl. egy beszerző jobb ha ért is a műszaki dolgokhoz.
Viszont lényeges, hogy ez az a szak, amit végképp nem szabad gagyi helyen végezni. Ilyen a Dunaújvárosi Főiskola. Elsősorban a BME-t javasolnám, de a Veszprém és Szeged is jó. Az szerintem lényegtelen, hogy melyik karon van, nyilván a műszaki tárgyakat Veszprémben is a mérnöki kar fogja oktatni, a matematikát meg az informatikai karhoz tartozó matematika tanszék, ahogy a gazdasági tárgyakat szegeden is a gazdasági kar. Tehát ez ne legyen szempont. Szvsz döntsd el te melyik szimpatikusabb hely, melyik van neked közelebb, stb., oktatásban mindkettő rendben van, már ha a magyar viszonylatot nézzük, mert szvsz az egész magyar felsőoktatás egy sz.ar(nem szigorban, hanem oktatásban), de ezt most hagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!