E-felvi hitelesítő lapjának postára adása, DE HOGYAN? Többi lent.
Eme fejlett világban még nem jártam úgy postán, hogy bármit is feladjak (max. befizettem), azonban most a hitelesítő adatlapot fel kéne adnom, valaki el tudná magyarázni, hogy zajlik teljes egészében a folyamat?
Kezdjük onnan, hogy kinyomtatom, aláírom...
Mekkora borítékba tegyem? Kell bélyeg? Hogyan adhatom fel ajánlva?
Légyszi valaki írja le részletesen nekem!
Nagyon megköszönném!
Az ajánlott feladásnál ki kell tölteni egy kis szelvényt külön, azt is le kell adni, ez vagy van kirakva a postán, vagy ha kérsz adnak.
Borítékból olyat válassz, amibe bele tudod rakni a lapot. :)
(Nem rossz, ha nem kell nagyon apróra hajtani.)
Talán a legegyszerűbb az lenne, ha lemennél a postára és segítséget kérnél az ott dolgozóktól. Ez a tuti megoldás. (Bár, ha jót akarsz ezt nem a legnagyobb tömegben teszed meg, mert a sorban állók meg fognak lincselni a szemükkel, illetve jó esetben csak azzal. :) )
VAGY
Kérj meg valaki közeli hozzátartozót, hogy adja fel és probléma megoldva. :)
Szrintem tedd A4-es borítékba, de ha nincs olyanod, jó az A5 is.
Ha már megvan borítékod, a hátoldalára ( tehát arra a felére, amelyiket nem ragasztod le) bal felső sarokba ráírod a saját adataidat:
Név
Település
Utca, házszám ( vagy postafiók száma)
Irányítószám
A címzett adatait a boríték jobb oldalára, kicsit a közepétől lentebb,de ne nagyon lentre írod, ugyan ilyen sorrendben.
[Igazából az számít, hogy sorrendben írd az adatokat és jobb oldalt legyen a címzett, és nem árt, hanagyobb betűvel van írva, mint a feladó]
Ha a postán veszed a borítékot, van amelyikre nem kell már utánna bélyeg, mert rá van nyomtatva és az árában is benne van, de ha ajánlva akarod feladni, akkor teljesen mind1, mert azt csak a postai ügyintéző segítségéval tudod feladni. Odamész egy ablakhoz, amelyiknél lehet levelet feladni és megmondod, hogy te ezt szeretnéd feladni, ajánlva. Akkor, ha nincs rajta bélyeg, raknak rá + rak rá valamit, amitől ajánlott lesz, te fizetsz, ő pedig elrakja a borítékot.Ennyi.
Ajánlott blankettát kitölteni
Borítékra nagy betűkkel ráírni, h
Oktatási Hivatal, 1380 Budapest Pf. 1190
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!