Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megéri a ZSKF - szabad bölcsés...

Megéri a ZSKF - szabad bölcsészet fizetősön? A suli honlapján azt írja ennél a szaknál a munkaerőpiaci lehetőségeknél, hogy kutatóintézetek. Szóval a diploma után végezhetek kutatásokat, de jó lenne, bár én csak szimplán gondolkodni is szeretek

Figyelt kérdés
2012. febr. 15. 20:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A ZSKF pár szakja igenis jónak számít, sőt! A szabad bölcsészet, a kommunikáció, andragógia pedig pont azért vannak, hogy az ottani fizetős emberkék támogassák a felújítást, meg az ösztöndíjakat! Szabad bölcsészetre semmiképpen se menj... felesleges pénzkidobás, még államin is. Egyébként a munkaerő-piaci lehetőségeket ne hidd el ilyen szakok esetében. Esély: 1:1000
2014. febr. 15. 21:55
 12/17 anonim ***** válasza:
a zskf zs kategória :D ne nevettessetek!
2014. febr. 16. 16:03
 13/17 anonim ***** válasza:
Szanalmas, hogy ez lett a hobbi a GyK-en, hogy felsooktatasi intezmenyeket huznak le a hozzaszolok... tipikus magyar mentalitas. Latszik, hogy a 'neves' egyetemeken belejuk nevelik, hogy ok kivalasztottak es jedi lovagok... Tobb kollegaval is dolgoztam 'neves' egyetemrol, hat mit ne mondjak, nagy csalodas volt az esetek tulnyomo reszeben! Nekem egyebkent munka szepontjabol (is)tok mindegy, ki hol vegzett, de szerintem az nem ertek, hogy valaki kettessel vegigbukdacsol egy 'nagy' egyetemet, aztan menozik vele, hogy hol diplomazott!
2014. febr. 17. 11:48
 14/17 anonim ***** válasza:
ne haragudj, de ahol tanulás nélkül, józan paraszti ésszel jelessel lehet megugrani a féléveket, az elég ratyi. máshol, "neves" egyetemen, még azért a kettesért is vért kell köpködni. de hogy még fizessen is valaki a lébecolásért, az durva.
2014. febr. 17. 15:32
 15/17 anonim ***** válasza:
Kedves utolso valaszolo, az egyetemnek pont az lenne a dolga, hogy a jozan paraszti esszel valo gondolodasra tanitson meg, nem pedig a sok felesleges, tulertekelt targyakkal valo szivatasra! Ez egy nagyon rossz gondolkodasmod MO-n, belenk van ekelve, hogy szenvedni kell egy diplomaert, holott ennek nem igy kellene mukodnie! Tanulassal es munkaval elerni a celt, igen, de az, hogy buszken lobogtasd a kettesekkel teli leckekonyvet, hogy huuu tulelted a szivatast... Pl. itthon alig van projektszemleletu oktatas, mindenki maganak tanul, igy kerulnek olyan emberek a munkaeropiacra, akik lenezik a masikat a (szerintuk) gagyi diploma miatt, pedig nem is ismerik az intezmenyt! (Max hallottak rola ezt azt a piaci kofatol.) Egy Etonba jaro kozepiskolasnak barmilyen magyar felsooktatasi intezmeny gagyi, ahogy neked a (jelen esetben) Zskf, vagy pl. egy kazah egyetem. Tok felesleges ezert ide irkalni, hogy fikazd a masikat, amiert (szerinted) rossz egyetemet valasztott. Inkabb a) segits neki a hozzatok valo atjelentkezesben b) orulj neki, hogy nem lesz konkurenciad a munkaeropiacon.
2014. febr. 17. 23:23
 16/17 anonim ***** válasza:

már csak azt áruld el, hogy ha egy egyetem nehéz (tenni kell érte, nem csak pucsítani a vizsgán), akkor miért triviális, hogy a leckekönyvem csupa elégséges. nem az, köszönöm, én nem panaszkodom, ettől függetlenül a kettes szintet megütni a legjobb tudományegyetemeken nehezebb, mint összeszedni a zskf-es, bkf-es ötösöket.

nekem inkább azzal van problémám, hogy jön a diák, elvégez egy ilyen minősíthetetlen képzést, pl. a tömegeket vonzó tömegkommunikációt (belenéztem a jegyzetekbe, akiknek ezeket tanítani kell, az durva), majd másik 5000 jelesre diplomázott szaktársával együtt sír a szája, hogy bezzeg nekem diplomám van, és mégis egy callcenterben fogok megöregedni!

diploma és diploma között van különbség, ez vitathatatlan. nyilván, ha van egy olyan képzés, amit átbulizva, lógva, nem bejárva is tökéletesen lehet teljesíteni (sosem értettem azokat az álláshirdetéseket, hogy "nappali tanulói jogviszony mellett keresek 8 órába.." - hát, mostmár értem), akkor azután nagy érdeklődés lesz.

Engem ez nem érdekel, viszont nagyon szar látni, hogy mindenhol csökken a színvonal. Csökken a színvonal az általános iskolában, a középiskolában, az érettségi is botrányos, aztán már ezek a gagyi iskolák is sorakoznak, és az állam ontja a sok diplomázott fiatalt. értékét veszíti a diploma, a tanulók krediteket szereznek, és nem valódi tudást.

ezért is írtam be, hogy ZS kategória, tudom mi megy ott, sőt, közeli ismerősöm tanít is ott, tudom, hogy miről beszélek. Ha már van annyi pénze a kérdezőnek, hogy költségtérítéses képzésen vegyen részt, akkor igenis válasszon egy minőségibb intézményt, képzést, állítson maga elé kihívást, aztán örüljön a megszerzett tudásának.

ezt azért nem írnám be magamtól, ez azért már nem szokásom, de reagálva arra, amit írsz, az a képzés, amiben én veszek részt, szakterületen belül világranglistán 15. helyen szerepel. az azért mégsem 34857825745.

2014. febr. 18. 20:36
 17/17 anonim ***** válasza:
ezazért. :D
2014. febr. 18. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!