Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » SOS! Most akkor mi van a...

SOS! Most akkor mi van a párhuzamos jogviszonnyal?

Figyelt kérdés

Már nem úgy van, hogy ha legkésőbb az első szakom 3. félévében kezdem el a 2.-at akkor az még ingyenes, és nem számolják duplán a féléveket? Ezt a leírást meg nem értem. :S

,,Az állami ösztöndíjjal vagy állami részösztöndíjjal támogatott képzésben való részvételt nem zárja ki a felsőoktatásban korábban szerzett fokozat és szakképzettség megléte, azzal a megkötéssel, hogy azonos képzési ciklusban állami ösztöndíjjal vagy állami részösztöndíjjal támogatott képzésben kizárólag párhuzamosan vehet részt és a párhuzamos támogatott féléveket egyenként és nem egyként kell számítani, azaz a párhuzamosan támogatott félévek összeadódnak."

2012. febr. 10. 16:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Sajnos eltörölték azt a lehetőséget, ami eddig volt. Azaz van 8 féléved BA-ra, azaz ha két alapképzést csinálsz párhuzamosan, akkor is minimum 4 félévet ki kell fizetned.
2012. febr. 10. 16:07
 2/5 A kérdező kommentje:
:( :( És ha elfogytak a féléveim, akkor mindkét szaknak fizetem a tandíját, vagy ez hogy van?
2012. febr. 10. 16:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen. Így annyit lehet spórolni, hogy ha először a drágább szakot kezded és egy év múlva a másikat, akkor a drágábbat meg tudod csinálni államin, plusz a másikból két félévet államin, a maradék négyet fizetned kell.
2012. febr. 10. 16:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha most szeptemberben már elkezdted az első szakodat, és most jelentkeznél a másodikra, akkor még megteheted.

Írtam ezzel kapcsolatban a felvinek és ezt válaszolták rá:

"A 2012/2013-as tanévtől a párhuzamos képzés idején a hallgató mindenképp két félévet vesz igénybe egyazon tanulmányi félévben.

Tekintettel azonban arra, hogy Ön első képzését még 2011 szeptemberében kezdte meg, Ön a felsőoktatásba való belépésekor alappal számolhatott azzal, hogy a képzése 3. félévétől megkezdett párhuzamos képzésben való részvétele esetén Ön egy tanulmányi félévben csak egy támogatott félévet vesz igénybe.

Fentiek alapján tehát Ön még a jelenleg hatályos szabály alapján vehet részt a párhuzamos képzésben, így sikeres felvételi esetén Ön 2012 szeptemberétől egyszerre két állami ösztöndíjas képzésben vehet részt úgy, hogy egy tanulmányi félévben csak egy támogatott félévet vesz igénybe."

2012. febr. 10. 16:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Az Eduline is így írja [link]

a kommenteket is nézd

2012. febr. 10. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!