Nem tudom eldönteni PPKE vagy ELTE?
Figyelt kérdés
Pázmány vagy elte főként klasszika-filológia és arab szak2012. febr. 9. 20:27
1/12 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy el tudod-e dönteni. Neked kell tudnod.
Egyébként PPKE-t választanám.
2/12 A kérdező kommentje:
és miért?lécci indokold meg
2012. febr. 9. 20:37
3/12 A kérdező kommentje:
és mindenkitől szeretnék kérni indoklást is
2012. febr. 9. 20:37
4/12 anonim válasza:
Mert az ELTE-n kissé tömegképzés formájában csinálják ezeket a képzéseket: akár 40-en is leehtnek egy szakon. A Pázmányon jó ha 10 emebr jut egy szakra, ami szerintem sokkal színvonalasabb oktatást biztosít. Ráadásul ismerem a közeget, jó minőségű az oktatás ezeken a területeken.
Azonban nagy kérdés, miért is van neekd ezekre szükséged. Ha az arab csak a nyelvtudás miatt kell, akkor azt egy nyelviskola is meg tudja adni. A klasszika-filológia meg nagyon érdekes, de ha nem kutatónak készülsz, akkor kénytelen leszel tanárként kikötni. Azt pedig nem tudom, hogy mennyire szereted a latint, de sokakan kifog, nem hogy még megélni tudjanak a tanításukból.
5/12 anonim válasza:
Nekem is sokkal szimpatikusabb a Pázmány, sok ismerősöm jár a BTK-ra és nagyon szeretik. Számomra egyetlen hátránya az, hogy nem Budapesten van.
7/12 A kérdező kommentje:
Egyiket sem a nyelvtudás miatt választanám persze amiatt is de nem csak amiatt
2012. febr. 10. 09:05
9/12 anonim válasza:
Lehet, hogy a Pázmányon kevesebb a diák, de az ELTE-n sokkal nagyobb tanszékek vannak, vagyis nagyobb a választék tanárokból, és jobb a tanár-diák arány.
10/12 anonim válasza:
Az ELTE-n ezeken a szakokon jobb szakemberek vannak. Húzósabb, de színvonalasabb az oktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!