Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hova érdemesebb menni?

Hova érdemesebb menni?

Figyelt kérdés

Idén felvételizek. És dilemma előtt állok. Eddig vendéglátásban voltam de akatasztrófa volt számomra. Nem tetszett.

Megjelöltem (még fejben) az első 3 helyre a Pázmány Péter egyetemet, elsőnek politológia, másodiknak szociológia, és uccsónaka törit. Ez az első alternatíva

A másik suli lenne a rendészettudományi egyetem. Itt is kb 3 szakot jelölnék meg, erősség szerinti csökkenő sorrendben. De dilemma előtt vagyok, tényleg nem tudom eldönteni melyik lenne a LEGJOBB.

Érdekel mind2 iskola. A pontok alapján reális esélyekkel vágok neki( emelt töri, közép angol és márciusban nyelvvizsgázom: ezek a pázmányra, illetve ugyancsak az emelt töri és belügyi rendészetivel a rendészetnek)

Am már érettségiztem, szal hétfőn viszem befizetni az újraérettségire való összeget.

Jól szeretnék dönteni, de egyik héten ez másikon az...A pázmányon rohadt jó dolgokat tanulnék, és okos ember válna belőlem.

Viszont a rendészetin pedig talán izgalmasabb az élet, és persze a megélhetés biztosabb bár egyik suli sem milliomosokat nevel, de ez nem is érdekel.

Én csak szeretni, élvezni akarom amit majd csinálok, és hogy igen, jól döntöttem, majd mikor már benn leszek és elkezdtem...

2012. febr. 9. 14:51
 1/5 A kérdező kommentje:

az lenne a legjobb, h olyanok (is) írjanak, akik esetleg látogatják valamelyik intézményt...de akinek van véleménye, írjon

én már dolgozom , szóval fontos lenne. Most kuli munkát végzek, de valahogy motivál h tovább tanuljak, és szeretnék feljebb lépni.

2012. febr. 9. 14:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Nagyjából ugyanazt tudom mondani, mint mindig: mit szeretnél pontosan?

Teljesen jó, ha az ember csak azért megy egyetemre, hogy okosodjék; csak tartsa is ezt a fejében, és ha később dolgozni szeretne, arra is legyen valami elképzelése. Hiszen ha azt hiszed, hogy csak azért, mert élvezetes az egyetem ,abból következik, hogy életed hátralevő élete is felhőtlen és élvezetes lesz, akkor tévedésben vagy.

Ha az ember viszont a karrierje miatt tanulna, akkor csupán azt kell megnézne, mire is van szükséges ahhoz, hogy azt a karriert megvalósíthassa.

Én a rendészetit választanám, pedig a Pázmányt végeztem el. De ez csak én vagyok. A Te életed, a Te döntésed.

2012. febr. 9. 15:16
 3/5 A kérdező kommentje:
ha a Pázmányra jártál, miért választanád mégis most a rendészetit ?
2012. febr. 9. 16:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyrészt mert az általad említett szakok engem nem igazán vonzanak, de egyébként sem tudom, másoknak milyen elképzelésük van vele kapcsolatban. (a szocosok leginkább a vállukat vonogatják, ha a továbbiakról kérdezem, a törisek, ha tehetik, elvégzik a tanárképzést)

Másrészt nagyon jó a Pázmány, de nagyon beszűkültek a lehetőségek a továbbiakra, és olyan pályára kényszerűltem, amelyben nem vagyok biztos, hogy nekem való. Ugyanakkor az igazságszolgáltatás mindig is érdekelt, bár rendőr nem feltétlenül lennék. (akkorm ár inkább nevelő tiszt, de ahhoz kell az egyetem előtt börtönben dolgozni)

2012. febr. 9. 16:49
 5/5 A kérdező kommentje:

na igen a engem is maga a bűnözés, kriminológia, kriminalisztika ami érdekel, és mikor ezeket tanultam akkor fogott meg a szociológia is... szóval engem a rendőrség, mint elméleti háttér érdekel. maga az igazoltatás, járőrködés semmiképp sem.

szerintem érdekes felderíteni a bűncselekményt hogy mi miért lett úgy ahogy.

lehet be is adom hétfőn a jelentkezésem belügyiből sőt biztosan h letegyem a vizsgámat, és akkor be is jelölöm...bár vonzz nagyon a pázmány...képtelen vagyok dönteni melyik tudomány lenne az igazi

2012. febr. 9. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!