Ilyenkor mit csináljak?
Figyelt kérdés
Egy hónap (!) után visszakaptuk a matek dolgozatunkat. Öt feladatból egyet elrontottam, ezt tudtam akkor is. Úgy gondoltam, hogy végre lesz egy jó jegyem, mert ez 4-es lesz. De csak 2-es. Két feladat nulla pont, a harmadik meg fele. Minden eredményem jó, ugyanaz jött ki, mint másnak, de alá van húzva, meg hiányjeles stb. Semmivel nem írtam kevesebbet, mint a többiek. Szóltam a tanárnak, hogy itt valami nem jó, az volt a válasz, hogy ezt nem így kellett csinálni, nem jók az eredményeim.2012. febr. 7. 18:00
1/1 anonim válasza:
Ez van. Szerinted milyen alternatíváid vannak? Egy dolgozatodat nem úgy javítja a tanár, ahogy azt gondoltad/szeretnéd. Gondolom általános vagy középiskolás diák vagy, attól még hogy jó az eredmény, követhetsz el elvi hibát, lehet benne következetlenség, nagyon hasonlít a többiekére, nem azt a módszert használtad, amit ő tanított (ill. elvárt), annyi oka lehet pontlevonásokra, hogy kevés ez a hely a felsorolásra. Pl. matekban egy feltétel elhagyása miatt is borulhat az egész feladat, és érhet 0 pontot mert értelmezhetetlen. Szóval nyeld le, és legközelebb tanuld meg jobban. De ha mondjuk tényleg igazságtalan volt, akkor is vagy beletörődsz, vagy elkezdhetsz vele egy hosszú harcot, amit hosszú távon az esetek 90%-ában a tanárok nyernek, mert neked nincsen túl sok fegyvered. Vagy menj át másik iskolába/tanárhoz. Bocsi, hogy ezt írom, de neked akarok jót, mert tapasztalataim szerint a vergődés sosem vezet jó eredményre :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!