Ilyenkor kihez lehet fordulni?
A helyzet a következő: nyelvtanból volt egy kettesem (nov. elején kaptam). Tanár barátunk a következő héten behozott egy régebbi érettségit, és mondta, hogy ebből melyik feladatokat kell megcsinálni. Közölte, hogy 15 embertől szedi be (ilyenkor mindig benne vagyok). Azt gondoltam, hogy jól megcsinálom, és nem leszek kettes félévkor semmiből. Természetesen beszedte, múlt héten (!!!) adta vissza a füzetemet. A fele át van húzva és oda van írva, hogy "ezt a megoldókulcsból másoltad!" Természetesen ez is kettes.
Csak az a gond, hogy nem másoltam sehonnan, és ha úgy is lenne, micsoda dolog ez??? Vagy órán szól, ha lát valamit, vagy rendesen osztályoz, nem? Kihez fordulhatnék? Hogy bizonyítom, hogy igazam van?
Félévig biztosan nem ad több jegyet. (ez is "sok")
Esetleg próbálj meg beszélni az osztályfőnököddel. Ha megy a nyelvtan, akkor megkérheted a tanárt, hogy írasson veled egy hasonló feladatsort, ott a suliban, felügyelheti végig, ahogy írod. Ha jól sikerül ez is, látni fogja, hogy tényleg tudod az anyagot és nem másoltad.
Bár tudom, kitalálni könnyebb, mint megvalósítani. Sajnos sok szemét tanár van. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!