Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ilyenkor kihez lehet fordulni?

Ilyenkor kihez lehet fordulni?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: nyelvtanból volt egy kettesem (nov. elején kaptam). Tanár barátunk a következő héten behozott egy régebbi érettségit, és mondta, hogy ebből melyik feladatokat kell megcsinálni. Közölte, hogy 15 embertől szedi be (ilyenkor mindig benne vagyok). Azt gondoltam, hogy jól megcsinálom, és nem leszek kettes félévkor semmiből. Természetesen beszedte, múlt héten (!!!) adta vissza a füzetemet. A fele át van húzva és oda van írva, hogy "ezt a megoldókulcsból másoltad!" Természetesen ez is kettes.

Csak az a gond, hogy nem másoltam sehonnan, és ha úgy is lenne, micsoda dolog ez??? Vagy órán szól, ha lát valamit, vagy rendesen osztályoz, nem? Kihez fordulhatnék? Hogy bizonyítom, hogy igazam van?

Félévig biztosan nem ad több jegyet. (ez is "sok")

2011. dec. 19. 15:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Esetleg próbálj meg beszélni az osztályfőnököddel. Ha megy a nyelvtan, akkor megkérheted a tanárt, hogy írasson veled egy hasonló feladatsort, ott a suliban, felügyelheti végig, ahogy írod. Ha jól sikerül ez is, látni fogja, hogy tényleg tudod az anyagot és nem másoltad.

Bár tudom, kitalálni könnyebb, mint megvalósítani. Sajnos sok szemét tanár van. :(

2011. dec. 19. 15:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát nekem nem is megy, meg nem is érdekel. Érettségin megpróbálok egy négyest összehozni, és ennyi. Osztályfőnöknek mondtam, az volt a válasz, hogy "el kell fogadni a tanárnő döntését."
2011. dec. 19. 15:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Mellesleg 10 munkanapon belül vissza kell adnia, különben kérheted hogy ne írja be... Legalábbis nálunk így van.
2011. dec. 19. 16:43
 4/4 A kérdező kommentje:
jobb nem szórakozni vele :( Tavaly a novemberi dolgozatot januárban adta vissza, valaki szóvátette, év végén nem sok kellett neki a bukáshoz... Pedig előtte végig négyes volt. Ami még genyóság ebben a dologban, hogy amíg nem adja vissza a füzetemet, írhatok lapra és utána másolhatom be, mert beragasztva nem fogadja el és ha valami hiányzik nincs kegyelem...
2011. dec. 19. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!