Környezetmérnöknek, biomérnöknek, vagy tájépítész?
Egyértelműen biomérnök, de az is a legnehezebb.
Tájépítészre amúgy sincs szükség, főleg most mikor válság van.
Én is biomérnökire szavazok. A környezetmérnöki végzettség még nem futott annyira be. Külföldön sok helyen keresett szakma, de nálunk még nem igazán tudják őket hova tenni.
Tájépítészre szintén nincs túl nagy szükség.
Belekérdezhetek?
Mindenki azt kérdezi, hogy környész vagy biomérn. és én is ezen gondolkozom...
Biomérnökről tudna valaki mesélni? Mennyire nehéz?
A környezetmérnök az tényleg kb. reménytelen?
Biomérnöki szakot annyira nem ismerem. Környezetmérnöki elvégezhető, de értelemszerűen nem árt, ha szereti az ember a kémiát és a biológiát. Néhány helyen hallottam róla, hogy foglalkoztatnak már itthon is környezetmérnököket, pl nagyobb autó gyárak, de nem igen jellemző egyelőre. Ebben a szakmában most még itthon nem olyan könnyű elhelyezkedni, de biztosan meg lehet mindent oldani.
Statisztikákat én is láttam már, azt hiszem felvin. Meg lehet nézni, hogy adott iskola valamely szakán végzett hallgatók hány százaléka munkanélküli, ki dolgozik a szakmájában és ki került végül valami más területre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!