Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Debreceni vagy Pécsi egyetem?...

Debreceni vagy Pécsi egyetem? Pro-kontra? (közgázra mennék)

Figyelt kérdés
2012. jan. 31. 20:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Pécsi, mert nem diplomagyár (ezt ugye a Debreceni Egyetemre értem, ha nem lenne világos.....)
2012. febr. 1. 08:53
 2/17 anonim ***** válasza:
0%
Nehogymár Pécsre menj! Debrecenről nem tudok, de hogy a pécsi közgáz a béka segge alatt van az biztos, én egy fél évig bírtam ott, aztán következő évben felvételiztem BCE-re. Itt egy "kicsit" jobb a színvonal...
2012. febr. 1. 09:37
 3/17 anonim ***** válasza:

Jajj kedves utolsó ne mondd már azt h a Pécsiközgáz szar! :D Akkor legalább indokold meg,ha olyan okos vagy, h miért volt szar és elbeszélgethetnénk kicsit :) Talán nem ment első félévben a gazdmatek1? :P Vagy a Hausmann megszívatott bevközgázból?

A kérdező amúgy is PTE-re és DE-re kiváncsi, nem a BCE-re :)

Szóval kedves kérdező:

Én Pécsen vagyok harmadéves alkalmazott közgazdaságtan szakos, uh én elsősorban erről a szakról tudok nyilatkozni. Hát vannak nagyon nehéz tárgyak. Első 2 évben majdnem ugyanazt tanuljuk minden szakon és utolsó évben szakosodunk. Nálunk a legnehezebb tárgyak a makró 1-2, mikró 1-2, regionális gtan, dinamikus modellezés ezek mind nagyon matekos tárgyak. Ezen a szakon a jó matek tudás a legfontosabb! És az a jó, h minden szakon nagy hangsúlyt fektetnek az informatikai ismeretekre: üzleti szimuláció, pénzügyi-számviteli informatika, szimulációs modellek, regionális programozás stb...

Nagy előnye sztem a PTE-KTK-nak, h nem csak elvont elméleti tárgyaink vannak, hanem 3. évben már szinte mindenből csoportmunka van, prezentálás vagyis inkább a gyakorlati feladatokra helyezik a hangsúlyt, amit az életben is tudni kell majd hasznosítani. Lehetőségünk van sok szabadon/kötelezően választható tárggyal belekóstolni a többi szakba is. Én például mesterszakra Pénzügyre megyek, mert időközben jöttem rá, h az engem jobban érdekel, mint az elemzés, modellezés. De mivel sok pénzügyes tárgyat vettem fel választhatóba, ezért nem leszek lemaradva azoktól akik mondjuk pénzügy-számvitel alapszakon voltak. Szóval ha alapszak után úgy döntesz h más irányba akarsz menni, nem leszel meglőve.

Még a pénzügy-számvitel alapszak nagyon jó nálunk! Ismerőseim közül többen a kötelező 1 féléves szakmai gyakorlat után, teljes munkaidőben dolgoznak már. Nagyon könnyű elhelyezkedni alapszakkal is főleg számvitel szakirányon! Viszont elvégezni már nem olyan könnyű. Van jó pár számviteles tanár, akik nagyon szigorúan osztályoznak, de aki ott 3-ast vagy 4-est kap, az nagyon tud.

Sok ifjúsági szervezet is van a suliban: Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium, ahol plusz érdekes tárgyakat vehetsz fel, amit amúgy nem hallgathatnál, kis csoportokban indulnak ezek a kurzusok. De ott van még az AIESEC, AEGEE, amik keretében külföldi szakmai gyakorlatra mehetsz. Minden ifjúsági szervezet megvan Pécsen is és Debrecenben is. Minden félévben van állásbörze, jönnek nagyobb cégek előadásokat tartani, lehet írni próba teszteket, interjúkon vehetsz részt és ha ügyes vagy, megfeleltél, akár még szakmai gyakorlatos helyet is felajánlanak.

Szóval nem csak Pesten van sok lehetőség, hanem a vidéki egyetemeken is. Főleg most a keretszám csökkenés miatt, nagyon rá fognak menni a minőségre, hiszen akik fizetnek majd a képzésért elvárják a magas színvonalú oktatást. De ez nálunk eddig is magas volt :) Nem is értem, h miért kell ócsárólni, uh csak az első félévet töltötte ott az utolsó válaszoló. 1. félév mindenhol szívás, hozzá kell szokni a dolgokhoz, utána jönnek a jobb tantárgyak, jobb tanárokkal. :) De ez sztem minden egyetemen így van. Aki tanulni akar és

Amúgy nézz körül a suli honlapján, minden info fenn van: [link]

vagy látogass el a pecsikozgaz.hu-ra.

Itt vannak az aktuális órarendek: [link] index.php?p=contents&cid=1255

Ha van még kérdésed nyugodtan írhatsz privátban!

2012. febr. 1. 12:44
 4/17 anonim ***** válasza:

Ja most látom lemaradt egy mondatom vége :D

Szóval aki tanulni akar és tényleg érdekli a közgazdaságtan, itt is ugyanolyan jól meg lehet tanulni, mint a Corvinuson vagy ELTE-n, BME-n. A lehetőségek adottak, élni kell velük. Amúgy Pécsiközgázon van a legtöbb minősített oktató a közgazdasági karok közül.

2012. febr. 1. 12:49
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)) Elsősorban vagy a gazd.men, vagy pedig a kereskedelem és marketing érdekelne, arról esetleg tudsz valamit? Meg a diákélet, maga a város milyen? :) Köszi
2012. febr. 1. 16:30
 6/17 anonim ***** válasza:

A gazdmen is jó! A legtöbb menedzsmentes órán, esettanulmányokon keresztül mutatják be egy vállalat működését, felépítését vagy pl. hogyan kell egy termelést optimalizálni meg ilyenek. Itt jó, ha tudsz angolul, mert sok esettanulmány csak angolul érhető el. Sokat prezentálnak, és csoportokban dolgoznak órákon. Vannak benne száraz elméleti részek is, de megtanulható.

A kermarkról, nem tudok sokat mondani, csak 1 kurzusom volt marketinges, de elég is volt. Nekem túl rizsásnak tűnt. Meg sztem nem attól lesz vki jó marketinges, h tudja mi a 4P lényege, ehhez a szakhoz inkább kreativitás, tehetség, jó kommunikációs készség kell. Itt is jellemző a csoportmunka, prezentációk, projektek.

A diákélet színes, mindent kipróbálhatsz amit szeretnél. Tényleg nagyon hosszú lenne leírni mindent(diákszervezetek, rendezvények, bulik, koncertek..) Én őshonos pécsi vagyok, uh alapból szeretem a várost! Nem tudom leírni, ez amolyan pécsi feeling :) Reggel a közlekedés elég zsúfolt a buszokon, de hol nem?(hirtelen ez jutott eszembe negatívumként )

Diákélettel kapcsolatban nekem az volt a furcsa gimi után, h itt az egyetemen mindenki tök barátságos,közvetlen és segítőkész volt! Aztán 3. évre már eléggé megcsappant az évfolyam létszáma, mivel sokan kibuknak,abbahagyják,átmennek másik suliba... így most vagyunk az évfolyamon kb. 200-an és szinte mindenki ismer mindenkit. Ha névről nem is, arcról, buliból biztosan :)

2012. febr. 1. 22:10
 7/17 A kérdező kommentje:
És mi van akkor, ha matekból tök átlagos agyam van? 4es matekos vagyok....szorgalmammal nincs gond, sokat tanulok, de be merjek vállalni így egy ilyen szakot? :D
2012. febr. 2. 18:29
 8/17 anonim ***** válasza:

Hát pl. nekem a matek érettségim 3as lett, amit idegen nyelven csináltam és elszúrtam. Gimiben végig 4es voltam. Gazdmatek 1.ből(lineáris algebra és fgv analízis) 3assal, gazdmatek 2.ből(operációkutatás,valószínűségszámítás)4essel mentem át. Mindkettő elsőre sikerült. Később mikróból és makróból kell deriválni, de az nem nehéz.

Mondjuk sokat kellett gyakorolnom, meg a csoporttársaim nagyon sokat segítettek a tanulásban. Ha szorgalmas vagy és folyamatosan készülsz az órákra, nem lesz gond :)

2012. febr. 2. 19:01
 9/17 anonim ***** válasza:
Viszont a matek az az egyik tárgy amivel ki szoktak hullani az emberek, vagy megijednek tőle és feladják. Sokan buknak belőle 1. félévben, aztán vizsgakurzuson megcsinálják később. Pedig a tanárok nem vérengzenek, csak ugye egy szintet azért elvárnak. Uh a matekot az elején tényleg komolyan kell venni.
2012. febr. 2. 19:07
 10/17 A kérdező kommentje:
hát igen..én is tartok tőle nagyon...persze tudom hogy erre kell számítanom, nem fog váratlanul érni...előre készítem magam az éjjel nappali matekra...:D csak nem tudom, hogy ez elég e.....:P
2012. febr. 2. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!