Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nektek mi a véleményetek az...

Nektek mi a véleményetek az újonnan behozott oktatásügyi törvényekről? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Gondolok itt az államilag támogatott helyek drasztikus csökkentésére, a tandíjak hatalmas mértékű emelésére, stb.

Engem mélységesen felháborít ez az egész, mi lesz így az egyetemistákkal???!

2012. jan. 30. 23:42
 1/3 anonim ***** válasza:
27%

Aki komolyabb informálódik, az rájöhet, hogy a reformok elég következetesek, ugyanis van olyan szak, ahol több államis hely indul illetve van olyan, ahol ugyebár alig. Igazából így akarják korrigálni a hiányszakok hallgatói létszámát. Szóval, amely szakokat drasztikus retorziók értek, mind mind tömegcucc. Pl. Jogász. Én 3 éve abbahagytam, mert már az akkor végzettek sem tudtak elhelyezkedni. Szóval mentek az FKF-hez utcát seperni 140 nettóért. A többivel hasonló a helyzet. A fogász képzést ugyan nem értem, hogy miért kellett ennyire beerősíteni, de ezek szerint azok is a munkanélküli központban tengetik napjaikat.

Tehát a véleményem. Jobb elejét venni így a problémáknak és keresztbe húzni néhány diák korai lelkesedését bizonyos szakirányokat illetően. A többi reformról is ugyan így meg van a véleményem és többé kevésbé mind MELLETT vagyok. Bár azért akad egy kettő, amivel nem értek egyet, de biztos azért, mert nem tudok eleget a körülményekről.

2012. jan. 30. 23:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Persze lehet "korrigálni", hogy csökkenjen a túlképzés. Csak nem egyik napról a másikra. Valami előzmény vagy folyamatos csökkentés kellett volna. Van aki tudatosan arra készült 4 éve és lehet, hogy nem is fog sikerülni neki. De amúgy a BTK-s szakokra pl mi szükség van hazánkban ? Mert a 70 %-uk egy kamu dolog és még sem nyúltak hozzá jelentős mértékben.

Az, hogy az államilag finanszírozottaknak meg az éveik dupláját kell ledolgozni nálunk, megint egy vicces dolog. Inkább munkahelyet biztosítanának és lehet nem akarna mindenki innen menekülni...

Bár ha a kormányon múlik 1-2 éven belül csak költségtérítéses lesz...

Engem már egyik intézkedés sem érint, mert már felvettek előző évben.

2012. jan. 31. 01:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Engem ez jobban zavar:

"Az állami ösztöndíjjal vagy állami részösztöndíjjal támogatott hallgató főbb kötelezettségei:

...- az oklevél megszerzését követő húsz éven belül az általa állami ösztöndíjjal vagy állami részösztöndíjjal folytatott tanulmányok ideje kétszeresének megfelelő időtartamban magyar joghatóság alatt álló munkáltatónál társadalombiztosítási jogviszonyt eredményező munkaviszonyt, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyt létesíteni, fenntartani vagy magyar joghatóság alatt vállalkozási tevékenységet folytatni (a továbbiakban: hazai munkaviszony), vagy(...)

-visszafizetni a hallgató adott képzésére tekintettel a Magyar Állam által folyósított állami ösztöndíjnak vagy állami részösztöndíjnak a visszatérítés esedékessé válásának naptári félévét megelőző utolsó napon érvényes jegybanki alapkamatot három százalékponttal meghaladó kamattal megnövelt összegét(!!!) a Magyar Államnak, ha az oklevél megszerzését követően nem létesít, nem tart fenn a második pont szerint hazai munkaviszonyt."

Oké, persze, ha már egyszer a Magyar Állam pénzén tanulok, kamatoztassam a tudásomat itthon, de akkor könyörgöm biztosítsanak is állást és fizessenek is meg úgy, ahogy külföldön tennék.

2012. jan. 31. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!