15 éves elsős gimnazista vagyok. Jelenlegi vágyam, hogy újságíró lehessek, és ezért szeretnék mindent megtenni, időben elkezdeni.
Szeretném megtudni, hogy mit is kell pontosan tennem a célom érdekében, milyen vizsgákat kell szereznem, és hogy a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola megfelelő lenne-e számomra? (internetes információ)
Illetve szívesen meghallgatnék néhány újságírót, hogy mi a véleményük a szakmájukról, mennyire szeretik csinálni, és mennyire éri meg nekik?.
Újságíró lehetsz nyolcáltalánossal is... Csak a programot tudjad kezelni, meg max helyesen írni.
2012. jan. 27. 17:35
2/7 Antimod válasza:
Ismeretség kell, különben nem fogsz tudni elhelyezkedni.
Üdv!
Leftlegged Player :)
2012. jan. 27. 17:42
3/7 A kérdező kommentje:
Na persze ez még odébb van, de én úgy értem most illetve a közeljövőben mit tehetnék érte? Milyen érettségi kell, és tényleg főiskola esetleg? :)
2012. jan. 27. 17:47
4/7 anonim válasza:
Mivel évről évre változnak az oktatásban a törvények és szabályok, szerintem törekedj a legjobb eredményekre az iskolában! Készülj az emelt érettségi vizsgákra, ha teheted tanulj több nyelvet, csinálj nyelvvizsgákat! Vegyél részt a tanulmányi versenyeken is! Ezekért pluszpontokat kapsz majd a felvételikor! Ezek után elmehetsz újságíró tanfolyamra, de a diploma lenne a cél szerintem. A kommunikáció és médiatudomány szakot olvasgasd! :) Esetleg ha a sulidnak van egy saját újságja, csatlakozz az írókhoz! Azt viszonyt tudnod kell hogy nagyon nehéz elhelyezkedni vele és nem fogod agyon keresni magad. :/
2012. jan. 27. 19:25
5/7 anonim válasza:
Pont most beszélgettem erről a média tanárommal aki sok, nagy cégnél dolgozik( rtl, tv2, mtv, meg a reklámiparban is) és ő mondta hogy mindegy mit tudsz...csak írni tudj és ennyi. Nem fogják nézni hogy te buktál e pl matekból, vagy akár magyarból...nem.
Bemész, írsz, ha jókat írsz küldenek és ennyi:)
Viszont a gimiben annyit megtennék hogy majd jobban figyelnék a média órán, legalábbis ha normális tanárod lesz:)
2012. jan. 28. 12:34
6/7 A kérdező kommentje:
Suliújság-írással, tanulmányi eredményekkel, magyar és média órai teljesítményekkel, tanárokkal, illetve írni vágyással nincs hiba. :)
2012. jan. 28. 22:41
7/7 anonim válasza:
nekem is hasonló gondom van.az én kérdésem: Az újságíróknak mit kell elvégeznie? Mondjuk főiskolát vagy egyetemet? És az hány év?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!