Mely szakok számítanak "büfészaknak"?
az egyik válaszadó jól mondta:
a nemzetközi kapcsolatok az egy nagy humbuk és az andragógia is az
Értem én a logikádat, és nem is vitatkozom vele. De azért akinek 430 pontja van, nem a 280 pontos helyre jelentkezik, ha van annál sokkal jobb is. Azért valamennyire minősít a felvételi pont szerintem. Igaz, hogy a leggyengébb pont határozza meg a határt, de nem mindegy, hogy a leggyengébb pont 280 volt, vagy a leggyengébb is 400 körül van. (főleg ha ehhez hozzánézzük, hogy mennyi ponthoz milyen tanulmányi eredmény kellett. )
Ne röhögtessetek, hogy a jog büfészak. Ez jó.
Összehasonlítva, mérnöki képzésen az egyes tárgyak nehezebbek és év közben is kell tanulni, de a jogon 3x annyit kell összetettben tanulni és a vizsgaidőszak ha nem 2-esekkel akarzs átcsúszni, napi 8-10 óra tanulás két hónapig. A jogon ráadásul minden vizsga szóbeli, így csalni sem lehet igazán. Nem mellesleg a jogász hallgatóknak a legnagyobb az átlagműveltsége is, és a jogi diploma a legátválthatóbb diploma. A közgázon magasak a ponthatárok, de az anyag a joghoz viszonyítva nevetségesen kevés, és írásbelik a kollokviumok. Maga a diploma viszont elég jó, értékes, és most most már túlképzés se lesz az 5% államilag finanszírozott hellyel. A bölcsész karokon gyenge a képzés, és alacsony a ponthatár, plusz a diploma se ér sokat. Ha minőségi, értékes diplomát akarsz, menj az orvosinak. Messze a legnehezebb, legértékesebb diploma.
Az én vélemény az, hogy a legerősebb szakok sorrendben: orvosi (állatorvosi), jogi, mérnöki, közgáz, bölcsész, egyéb szakok: médiatudomány, turizmus stb.
Vicces,hogy dobálóztok itt a különböző szakokkal,hogy melyik "büfészak" meg melyik nem. Kinek mi a nehéz,kinek mi az egyszerű... egyébként meg, teljesen mindegy,hogy ki mit mond,ha Te tudod,mit akarsz tanulni,és van elég hited meg kitartásod,hogy jó legyél benne. Hülye egy idióta beszűkült látásmód lehurrogni,hogy "áh,Te jogász vagy,büfészak", vagy "áh, andragógia,büfészak",vagy "kommunikáció? mindenki azt tanulja,büfészak". Azért tart itt egy csomó emberke ebben az országban,mert mindenki lehúzza a másikat,meg a másikat akarja túllicitálni.
Akárki ha belegondol,mikor elkezdett tanulni, mondta bárki is,hogy "öcsi,ezt ne tanuld,azt ne tanuld,ez szar, az szar, ez a suli gáz,az a suli gáz"? Szerintem ha valaki így kezdi,az már kiállítja magáról a szegénységi bizonyítványt. Abszolút nem számít,hogy ki mit mond,amíg Te élvezed,amit tanulsz,teszel érte,hogy el tudj helyezkedni és teszel azért,hogy a saját elvárásaidnak megfelelj.
24/L Andragógia "büfészakos", most egy esküvőszervező cégnél vagyok, amikor elkezdtem tanulni, lehurrogtak,csak nagyon nem érdekelt. Ennyi.
Büfészak ide vagy oda... idéznék egy hozzászólást:
"Én azért tanulom,mert ÉRDEKEL,mert SZERETEM és mert EZT AKAROM CSINÁLNI később. Koncerteket szervezni,utazni,benne lenni a pezsgésben. Most ezért tanulok,emellett dolgozom, hogy valamiből meg is tudjak élni,és nem anya meg apa fizeti a sulit ,mint a sok okoskának, hanem én fizetem MAGAMNAK. És hiszek abban,hogy a híresztelések meg a sok negatív vélemény ellenére ott leszek,csinálni fogom,azt,amit én szeretek,én akarok,és nem azt,amit a közgazdász-jogász-orvos,magát "elitnek" tartó egyetemi réteg elvár.
Egyébként tudod kik büfészakoznak meg hurrognak leginkább? Azok,akiknek anyuci apuci kifizeti a tandíjat,és az egész egyetemi -főiskolai életet végigisszák és baromkodják tanulás helyett.Aztán amikor kezükben az akármilyen diploma,csak néznek ki a fejükből... ez szerencse kérdése is nyilván.
Azt is tisztelem,aki jogot tanul,de azt is,aki kommunikációt. Nem a diploma tesz majd téged jobb emberré vagy sikeresebbé, nem az,hogy te most a kodolányin tanultál vagy az eltén...hanem az,hogy azzal,amit megtanultál,TUDSZ-E és nem utolsó sorban AKARSZ-E bármit is kezdeni.
Úgyhogy nekem akárki belemagyaráz,hogy amit tanultam büfészak-e,arcon röhögöm. Magadnak kell tanulnod meg bizonyítanod,nem másoknak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!