Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Théba művészeti Akadémia jó...

A Théba művészeti Akadémia jó iskola?

Figyelt kérdés
2012. jan. 24. 00:33
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ide is bemásolom egy másik helyre írt válaszomat, mert szeretném megóvni a következő generációkat ettől az iskolától:

Régi kérdés, de talán másokon segíthet. Messzire el kell kerülni az iskolát! Én jártam oda, a tanárok többsége nem kapott fizetést az iskola adósságai miatt. Rengeteg óránk elmaradt, év közben mentek el tanárok az elmaradt fizetés miatt. A diákokon sajtolták be a (nem kevés) tandíjat, hogy ne csődöljön be a suli, ennek ellenére folyamtos csődközelben volt, és csak néhány tanár tartotta életben az iskolát, volt, aki fizetés nélkül is vállalta az oktatást, mert még reménykedett. Volt olyan tanár, aki elmondta, hogy már készpénzben kéri a fizetését, mert egyszerűen nem utalták el neki időben soha, de azért is mindig harcolnia kellett.

Az iskola honlapja régóta változatlan, a tanárok felsorolásánál az a vicc, hogy nem tüntetik fel, hogy ki az, aki már nem dolgozik ott. Én ezután a RING szakképzőben tanultam grafikusként, és elég sok ott tanító tanár neve fel van sorolva a THÉBA tanári névsorában (pl. Pataki Gábor, Németh Róbert, Osvát András, Gyulai Bence). Volt olyan tanár, aki a THÉBA-ban is tanított engem, és azért ment át RING-be, mert nem kapott fizetést a THÉBÁ-ban.

Mellesleg az első féléves vizsgáimat nem raktam le, és otthagytam az iskolát, de ott rontottam el, hogy hivatalosan nem iratkoztam ki. Nekik nem kellett volna felvenniük második félévre, mert az első félévet sem fizettem ki és le sem vizsgáztam, ennek ellenére diákjuknak tekintettek, és jövő évben közölte Andor Edit, hogy addig nem hajlandó elengedni, amíg nem perkálom le a második félévre szóló tandíjat. Idegesítő és szánalmas volt, a pénzre ment az egész. 30 éve lehet, hogy voltak jó évei az iskolának, de mára már csak egy pénznyelő, valódi oktatás nélkül. A honlapját érdemes megnézni, nincs semmi érdemi info az iskoláról, ami van, az is őskövület. A telefonban nagyon kedvesek és mindenkit csábítanak, de átverés.

2016. febr. 2. 08:51
 2/2 anonim válasza:
Volt diákként megerősítem az előző válaszoló hozzászólását. Messzire tessék elkerülni!
2017. okt. 16. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!