Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nektek mi a véleményetek erről?

Nektek mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Idén felvételizek és kíváncsi vagyok a véleményetekre, ezzel a dologgal kapcsolatban.

Eléggé kitartok a budapesti Szent László Gimnázium mellett, mivel szerintem nagyon jó iskola. Elsőként a tömegkommunikációs szakot jelölöm be, majd az informatikát.

Mivel elég kevés ember fér be ezekbe a szakokba, még több tagozatot szeretnék bejelölni. Na és itt a bökkenő!

Én az olasz tagozatra gondoltam, mivel oda úgy érzem betudnék kerülni, de a szüleim ellenzik, mivel azt állítják, hogy ha nincs konkrét tervem ezzel a nyelvvel kapcsolatban, fölösleges...

Szerintetek ez így van?

A másik amire gondoltam (vagyis inkább a szüleim...) az az emelt angol ill. a speciális angol. Dicséretes 5-ös vagyok ebből a tantárgyból (ami igazából nem sokat számít), de nem érzem úgy, hogy képes lennék a kötetlen csevegésre.

Átlagok: 5,0/5,0/4,57/4,7

Álljak ki az olasz mellett, vagy inkább hagyjam?

Illetve egy jó felvételivel, melyik szakra lenne a legnagyobb esélyem bekerülni?

2012. jan. 18. 17:15
 1/2 anonim ***** válasza:

5-ös vagy angolból, attól ne aggódj hogy ne tudnál kötetlenül angolul beszélni, próbálj meg külföldiekkel beszélgetni pl személyesen ill. neten és idővel megszokod.

Szerintem, az angolt erőltesd és afelé menyél, és mellette az olaszt is csinálhatod ettől függetlenül nem kell abba hagynod.

2012. jan. 18. 17:23
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem is az angol irányba menj, 100-szor hasznosabb nyelv, mint az olasz, vagy bármi más, mondhatni anélkül manapság "már létezni sem lehet".
2012. jan. 18. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!