Februárban töltöm a 16ot, ha betöltöm abbahagyhatom az iskolát, vagy az évet végig kell járni? Kössszz a válaszokat.
Figyu, attól, hogy nem velük jársz egy osztályba, attól még lehettek jó barátok és hétvégente tudtok találkozni, sőt, facebook, msn, skype, tudtok beszélgetni is... Egyszer mindenkinek véget ér az iskola és bekerül egy másik közösségbe, ahol meg kell szerettetnie magát és el kell fogadnia másokat. Gondolj csak bele, általánosból egy csomóan mennek gimnáziumba, szakközépbe, akár szakmunkásba is. Aztán aki érettségizett, felvételizik egy főiskolára, egyetemre... Majd mindenki elkezd dolgozni, mert ez az élet rendje és mindenki olyan munkát választ amiért tanult, amiben jó. (persze ez korántsem van így ebben a válságos helyzetben, inkább örüljön az ember ha ka munkát, ne nézze, hogy mit...)
Úgyhogy amíg tanulhatsz, tanulj és használd ki, hogy nem kell minden nap megszakadnod és azon agyalnod hogy oszd be a fizut... ráérsz azzal törődni máskor is.
Nincs azzal semmi gond ha váltasz, csak időben és jó helyre. Esetleg előtte kereshetsz 1-2 embert facebook-on, akik abba az osztálya járnak, ahova kerülnél és beszélgethetél vele, milyen az osztály, a suli, a tanárok... Az én időmben ilyenek még nem voltak :O de biztos kihasználtam volna minden fórumok :P
Azért azt megírhatod mi a gond? Csak az, hogy új arcok vannak? Azt majd megszokod.. Vagy a tanárok problémásak? Alkalmazkodni kell, tanulni és majd meglátod, szeretni fognak. Vagy maga a suli gáz? Azzal nem tudsz mit tenni.. vagy elfogadod és megszokod vagy váltasz és bízol benne, máshol jobb lesz.
De ne add fel a tanulmányaidat!!!!
Kedves Kérdező!
A tegnapi írásomat kiegészítem most azzal, hogy most már BIZTOSAN tudom,(mert megkérdeztem hivatalosan) hogy ez a törvény szeptembertől lép érvénybe és a 16. születésnapig tart. (tehát nem a tanév végéig)
Aki szeptemberben betölti a 16-ot az már hivatalosan nem lesz tanköteles.
ne hagyd ott a sulit..ne legyél hülye. bátyámnak nincs érettségije..és kb sehol nem kapna munkát ha nem állítaná az ellenkezőjét..most ott hagyja ahol melózott (semmi pénzért) és nem talál újat. (szakmája viszont van)
Szóval akármi a gáz, kibírod. Lesz ennél még sokkal szarabb az élet hidd el.
16 éven át tanultam, 6 iskolában, és 4 szakmát. Tudom milyen a szar közösség, tudom milyen a jó. (Középiskola első évében végig szívattak, nem beszélve az általánosról.)
Még így is nagyon sok időbe telt mire munkát találtam pályakezdőként..nem is tudtam elhelyezkedni a szakmámban, bár azzal is foglalkoznom kell szerencsére. Csak épp 3x kevesebb pénzért melózok..
Én épp h felnőtt fejjel azt javaslom tanulj nagyon, és tanulj ameddig tudsz, mert ha kikerülsz az életbe nagy pofára esés fog érni.
Ráadásul ha nem vagy diák és melód sincs, fizetheted a tb-d és k_rva drága a felnőtt jegy és bérlet, stb. Már ha utazol, nem tudom hol laksz..
Ki fogod bírni. Két sz_ros év. Fel a fejjel!
Az előttem szólóknak teljesen igaza van. Ne hagyd ott a sulit, TANULJ ameddig tudsz! Most kezdtem a fősulit és van 29 éves évfolyamtársam is...
Sajnos a mai Magyarországon a diplomás ember is nehezen talál munkát. Nem beszélve arról, akinek "csak" érettségije van... vagy az sem. Első éves főiskolásként, így hogy jobban átlátom már a világ működését, már az jár a fejemben, hogy lehet nem is lesz elég egy diploma...
Szia!
Szerintem, ne hagyd abba a tanulást! Legyél még egy kicsit türelmes másokkal, és magaddal szemben. Addig ameddig csak lehet, próbálj meg tanulni, mert egyrészt addig kapod a családi pótlékot is, azaz a szüleid, másrészt, ha ezen a nehéz időszakon túl vagy, ami tényleg nem könnyű, utána meglátod, azt mondod magadban, hogy kár lett volna otthagyni csak azért a sulit, mert nem voltam képes egy kicsit türelmesebbnek lenni.
Amúgy, igen. Akik 1997-ben kezdték az iskolát, még 16 éves korig voltak iskola kötelesek, "tankötelesek", és akik 98 szeptemberében kezdtek, ők voltak az elsők, akiknek már 18 éves korig kellett iskolába járni.
Szerintem, nem azzal van a gond, hogy meddig tanulnak a gyerekek, hanem azzal, hogy nincs elképzelése hogy mit szeretne, mert az általános iskolák nem teszik lehetővé.
Illetve, az oktatási minisztérium. Kellene a gyerekeknek műhely látogatásokat szervezni, esetleg gyakorlatot, hogy annak a fiatalnak fogalma legyen, hogy mi az amit majd szeretne dolgozni.
Kedves 17-es számú válaszoló!
Rosszul tudod, a 16 éves tankötelezettség NEM felmenő rendszerben lesz bevezetve.
Az előző (vagyis a 18 éves korig tartó tankötelezettség) volt bevezetve felmenő rendszerben.Vagyis azt 1998-ban alkották meg és az akkori 6 évesekre vonatkozott előszőr, vagyis a szó tényleges értelmében 2008-tól lépett érvénybe először.(mivel akkor lettek 16 évesek azok akik 1998-ban 6 évesek voltak)
A mostani törvény NEM felmenő rendszerben lesz bevezetve!
A polgármesteri hivatal mégiscsak JOBBAN TUDJA mint te....
De ha nem hiszed, járj utána.
Az előző írásomban akit megszólítottam, arra vonatkozott aki 01-13 18:53-kor írta a hozzászólását......szóval amit írt az NEM IGAZ!
NEM felmenő rendszerben lesz bevezetve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!