Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az létezik, hogy két főiskolán...

Az létezik, hogy két főiskolán ugyanazon szakon az óraterv eltérő? Többi lent.

Figyelt kérdés
Gépipari mérnökasszisztens szak: Dunaújvárosi Főiskolán pl.: első félévben van matek csak, Pannon Egyetemen az első 3 félévben, van eltérés mechanika és fizika órák között is. Ilyen eltérés lehet két főiskola között? Vagy ez valami elírás csak?
2012. jan. 8. 10:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Létezik ilyen, nagyjából ugyanazok a tárgyak vannak mindenhol kis eltérésekkel, a mintaterv lehet hogy valamilyen tárgyat előbb, vagy később ír, valamiből lehet hogy többet vagy kevesebbet tanítanak egy adott iskolában. A mérnökasszisztens szakokat én speciel annyira nem ajánlanám, de az említett két intézmény közül mindenképp a Pannon Egyetemet javaslom, sokkal színvonalasabb.
2012. jan. 8. 12:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Mi baj van a mérnökasszisztens képzésekkel? Nekem elég komolynak tűnik ez a gépipari a mintaterv után, nyilván nem mérnöki szint, de nem sokkal marad el tőle.
2012. jan. 8. 12:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Mert csak asszisztens, ezekre nincs olyan nagy kereslet. Sok ilyen szak igazából nem ad használható végzettséget. Kérdezz meg olyanokat, akik ilyen szakon végeztek, hogy mennyire tudtak elhelyezkedni vele, lehet hogy ez kivétel. Mindenesetre én azt mondom, hogyha megy a reál, akkor inkább gépészmérnököt vagy hasonlót kellene megpróbálni.
2012. jan. 8. 14:01
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszi.
2012. jan. 8. 14:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Jól mondja az előző válaszoló, igen kevés a kereslet rá.

További problémája a képzésnek, hogy csak elmélet van benne, gyakorlat semmi.

Habár megjegyzem, ha elvégzed ezt a szakot, ettől függetlenül utána tudsz még jelentkezni gépészmérnökire is. (Van olyan egyetem is, ahol ezt 1 évként be is számítják, így a gépészmérnöki Bsc már csak 4 vagy 5 féléves lesz).

Azonban ha nem mész tovább gépészmérnökire, akkor igen kis eséllyel fogsz tudni elhelyezkedni azzal.

A helyedben elvégeznék egy OKJ-s képzést (pl. gépgyártástechnológiai technikus), aztán miután már megismerted a gépeket, mehetnél gépészmérnökire.

Ennek az az előnye van, hogy jobban megérted majd az egyetemen oktatott elméletet, mert már azt a gyakorlatban is láttad.

2012. jan. 8. 17:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Elvégeztem már egy fémforgácsoló képzést, ott szert tettem elég sok gyakorlatra szerintem, technikusit nem akarok, azért gondoltam erre, mert elég sok elmélet van benne és a mérnökit nem merem megpróbálni, mert félő, hogy elvéreznék.... Így sincs értelme??
2012. jan. 9. 07:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Akkor talán nézz szét a környékeden (vagy ahol majd dolgozni akarsz), hogy van -e igény erre a szakképesítésre.

Ha sikerül magadat valahova bedolgozni, akkor tudsz majd csak elhelyezkedni, mint mérnökasszisztens.

Ha van igény mérnökasszisztensre, akkor végezd el, ha gondolod. Ha szerencséd van, akkor még az is megoldható, hogy pl. egy céggel szerződést kötsz, oly módon, hogy ha végzel, akkor oda mész dolgozni. Bár megjegyzem ez a ritkább eset, kell hozzá jó ismeretség is, stb.

2012. jan. 11. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!