Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem az ELTÉn tanuló pszichológ...

Nem az ELTÉn tanuló pszichológushallgatók! Ti is tanultok ilyet?

Figyelt kérdés

[link]

A tanár azt mondta, ennek az anyagnak, amiből ezt kimásoltam minden szava fontos...

2012. jan. 7. 20:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nálunk neuroanatómia 3. féléves tárgy, ez meg elsős, szóval nincs hozzá semmi segítség. (PPKE amúgy)
2012. jan. 7. 22:07
 12/20 anonim ***** válasza:
de, van anatómia és neurológia is.
2012. jan. 7. 22:12
 13/20 A kérdező kommentje:

Élettan 1 és 2 első két félévben (de abszolút nem ment bele ilyen mélységekig, emészthető volt), ez 3. féléves tárgy (pszichofiziológia), neurológia nevű akármi a köv. félévben lesz. Nekünk nem általános pszichológia van (bár a tankönyvre azt írják), hanem kognitív I, II, III meg affektív.

Csak az a bajom ezzel az egésszel, hogy miért pszichológia BA-n kell? Mit csinál az orvos, a fiziológus? Szociálpszichológiát tanul?

2012. jan. 7. 22:14
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem, mi orvosin ezt még részletesebben tanuljuk:)

Mondjuk én sem értem, hogy egy pszichológusnak erre mégis mi szüksége, de hát gondolom csak nem felesleges, ha tanítják.

Szerintem ha az embernek van neuroanatómiai alapja hozzá, akkor nem olyan vészes ez. Persze ha vki az agy részeit sem tudja, akkor olyan, mintha kínai szöveget olvasna.

Egy tipp: Rajzold le. Én ilyen pályákat mindig úgy tanulta, hogy lerajzoltam mi honnan indul, hova megy, hol kereszteződik:)

2012. jan. 7. 22:22
 15/20 anonim ***** válasza:
anatómiából meg kell tanulnom 2 oldalt a fogakról, na azt tartom hülyeségnek.
2012. jan. 7. 22:26
 16/20 A kérdező kommentje:
Sajnos van még mellé további 80 oldal hasonló, és az időbeosztás miatt csak 2,5 nap jut rá... De legalább jobban érzem magam, hogy nem csak én szenvedek miatta/értetlenkedek felette :)
2012. jan. 7. 22:28
 17/20 anonim ***** válasza:
Ennek ez csak egy része, nekem a párom rengeteget segít, az anatómiai részben, viszont a többi részben nem nagyon tud, pedig neurón phd-s... Az érzelmek, a szignáldetekciós elméletek stb. stb. inkább kísérleti pszichó, a klinikai ellátásban sok jelentősége ugyebár nincs. :D Ehhez ad alapot ez a neurósabb rész.
2012. jan. 7. 22:29
 18/20 anonim ***** válasza:

"Mit csinál az orvos, a fiziológus? Szociálpszichológiát tanul?"

Öt napja vizsgáztam orvosi pszichológiából. Szóval igen.

2012. jan. 7. 22:47
 19/20 anonim ***** válasza:

:DDDD

legyen már február :(

2012. jan. 7. 23:23
 20/20 A kérdező kommentje:

A mai nap tanulsága: Mindenkinek meg kell tanulnia a szomszédos szakterületek alapjait is. Ha ellenkezünk, csak jobban kínlódunk (mondom ezt én, aki a legtöbbet nyavajgott :p)

Mindenkinek további sok sikert és kitartást a vizsgaidőszakhoz :)

2012. jan. 7. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!