Mik a helyes válaszok? Ezeket a kérdéseket ki találja ki? Egyetemisták nektek ez megy?
Állásinterjún voltam egy pizzériában,futárt kerestek,gondoltam megpróbálom,bár van munkám.
Be is mentem a megbeszélt időpontra,ahol egy papírt nyomtak a kezembe,ezt ki kellett tölteni.
Az elején az alapvető kérdések,majd később már élesedett a szitu.
Beszéltem pár magasabban képzett iserőömmel,ők azt mondták,hogy ezekre nincs jó válasz.Illetve az a jó válasz,amit a kérdés kitalálója megfogalmazott és ezt nekik egyetemen tanították(nem biztos,hogy órán,de megsúgták nekik mielőtt állásinterjúra mentek,hogy elyikre met kell írni)
Nem i húznám tovább.
Már régn volt,nem biztos,hogy minden kérdésre tisztán mlékszek és a megfogalmazás sem biztos,hogy így volt.
1.Milyen főnököt szeretne,milyen főnökkel szeret együt dolgozni,ha tehetné milyen főnököt választana?
Én mint egyszerű és felkészületlen panellakó beírtam,hogy szerintem a főnök választ engem és nem én őt.Később megudtam,hogy ez nem így van,met nem a főnök választ engem,hanem én őt.Bár én ellettem volna vele,mégsem vett fel.
A továbbiakban mint pizzát szerető és heti 2-3alkalommal rndelő ember is kommentálnám a kérdéseket.
2.:Az egyik megrendelő panaszkodik,hogy a másik cégnél olcsóbb a pizza,hogyan győzi meg,hogy tőlünk rendeljen?
Én mint pizzát rendelő ember úgy gondolom,hogy ha az összeget nézem ,akkor alapból a másikból fogok rendelni,mert hát ott olcsóbb és nekm fontos az ár.Én még nem hallotam ilyet.
3.:EZ A KEDVENCEM!!!!
Mit tesz akkor,ha az egyik volt ügyfelünk már nem tőlünk rendeli a pizzát?Hogyan próbálja meg "visszaszoktatni"hozzánk?
Na most itt van az amit nem értek.Ugye én mint pizzafutár vagy a kocsiban ülök és visze,vagy a pizzériába és várom,hogy összegyűljön a megrendelés.Na most ha Kun Géza a Kossuth utca 3 8/5-ben úgy dönt,hogy ő máshonnan rendel pizzát,arról nekem,hogy lesz tudomásom?Tehát hogy tudom meg azt hogy a 108ezer emberből ki az aki már nem tőlünk rendel?És erre mi a helyes válasz?Mit teszek ha nem tőlünk rendel?Munkaidőn kívül bekopogok mindenkihez,hogy tőlünk rendel-e?Én ha valahonnan nem rendelek pizzát az nem az ára miatt van,hanem azért mert nem ízlik.Jelenleg is 2-3pizzériából válogatok,egyiktől ezt,ásiktól azt.
4.:EZT NEM IGAZÁN ÉRTETTEM,NEM VOLTAM VENDÉGLÁTÓS.
A hó végi záráshogy hiányzik méág 15% a kasszából és már csak 2vagy3óra van hátra zárásig.Mit teszek,hogy ez az összeg meglegyen?Vagy valami ilyesmi volt a kérdés,azt értettem belőle,hogy nincs meg annyi pénz mint amennyi kéne.
Szintén felteszem a kérdést,mit tudok tenni én mint pizzafutár?
Ki találja ki ezeket a kérdéseket?Aki ezt kitalálja ő tudja,hogy mit kérdez szerencsétlen emberektől?A főnök tényleg ezek alapján dönt?
Persze nem egy álommeló,van munkám,csak ezzel jobban tudtam volna keresni.
Még talán az utolsó válaszadótól kérdezném(aki szerint butas vagyok)hogy a főnök választ engem,vagy én a főnököt.Mert a főnök szerint a munkavállaló választ.Érdekes én eldolgozta volna nála..magyarán én őt választottam,akkor miért nem vagyok ott?
Én már csak egy dolgot nem értek.
Mondjuk itt van a kommunikáció flsőoktatásban milió fajta kommunikációs szak van külünféle elnevezéssel.Mégis aki intézményi kommunikációt tanul nem vállalhatja el az amolyan kommunikációt tanult munkáját mert nem ua.Akkor egy pizzafutár értsen a marketinghez?
Nem kis pizzériáról van szó.
De kérlek magyarázd el mint egy 6éves gyereknek.Van ugye a város 100pár ezer ember+a környék ez érintsen 140ezer embert.4-6futárral dolgozik a pizzéria tehát még az sincs h egyedül vagyok én hordom mindenkinek és ismerem a neveket.
Ez nem így van...csak,hogy értsétek.Lehet,hogy Kovács Géza Petőfi 13 6/4 a hét minden napján rendel és törzsvásárló,de van olyan hogy én a 30nap alatt lebonyolított30rendeléséből egyet sem én viszek ki,hanem a többi kolléga.Szóval nekem még csak tudomásom sincs arról hogy ő mekkora törzsvásárlónk hiszen én nem találkozok vele.
De nézzük másik szemszögből.
Van egy t.vásárló akiről én tudok,hogy ő lég sokat rendel.De ha ő nem rendel én akkor sem tudhtom,mert hihetem azt is,hogy ő továbbra is rendel,csak a maradék 6kolléga közül ő mindig másnak jut.
Az meg,hogy 140ezer potenciális ügyfelet nem tartok számon...igen biztos nagyon buta lehetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!