Diákként milyen jogaim vannak az iskolámban? És a tanáraimnak?
Elolvastam a házirendünket, de nem találtam leírást a személyi jogaimról, illetve a tanárok jogairól.
Olyasmi érdekelne, hogy a tanáromnak jogában áll-e az egész osztály előtt megalázó módon beszélnie a dolgozatomról, miközben én ott sem vagyok? Mert én nem igazán érzem igazságosnak, hogy kibeszél a hátam mögött. Ezzel akár hosszútávon piszkálódásoknak is kitehetne (bár a mostani osztályom nem ilyen).
Első szabály: A tanárnak mindig igaza van. Akkor is ha nem. Nyilván ha nagyon durva dolgot csinál veled akkor nem de amúgy igen.
És ez később is így lesz.
Ötös tanuló vagyok, mindig az voltam minden tantárgyból, kivéve ennél az egy tanárnál. És az, hogy a hátam mögött megaláz, szerintem nem ennyire mulatságos. Amúgy pedig az egész osztályunk jó tanuló, kivéve nála. De az egész iskolában panaszkodnak rá, csak én az első dolgozatokig nem értettem, miért. Most már igen.
Ezért kellene valami hasznos tanács.
Én megmondanám neki,hogy gondolkodjon el magán 5ös tanuló vagy.. és csak nála vagy szar de nem csak te hanem mindenki nem lehet ,hogy nem csak vele van a hiba???
Huuu de szívesen veszekednék vele egyet:D:D:D:P:P
Igen, ez valóban szemétség volt tőle és esetleg a következő szülőin meg is említhetné anyud, hogy talán ezt úgy nem kéne.
Viszont abban is van igazság, hogy a diáknak csak jogai vannak. Gondolj bele. A kedves tanuló elküldi a jó k*rva anyjába a tanárt, aki csak annyit tud tenni, hogy beír egy osztályfőnökit. Érdekli az a tanulót? Nem. Egy aprócska pofonért is fel lehet jelenteni a tanárt.
Úgyhogy ha ilyen formán nézem, akkor nem, nem volt jogos, de az is kérdés, hogy vajon miért beszélt úgy a dolgozatodról, ha egyszer tényleg 5-ös tanuló vagy?
Képzeld, engem igenis érdekelne, ha kapnék egyet. Ha 9 év alatt egyszer sem volt velem semmi baj, még csak 4-es magatartásom sem volt, akkor nekem igenis baj lenne.
Én NEM szoktam visszaszólni a tanárnak, nemhogy ordítani, megütni vagy perelni. Én csak kíváncsi vagyok arra, hogy a személyiségi jogokat sérti-e ez az eset, mert egy másik tanárom sokat beszél nekünk a jogokról, és ő úgy betart mindent, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Ő az egyik legjobb tanár az egész iskolában.
Ezért gondoltam, hogy rákeresek, mert tényleg élnünk kell a jogainkkal. Nem akarom, hogy megalázzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!