Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik lenne kézenfekvőbb...

Melyik lenne kézenfekvőbb szak számomra?

Figyelt kérdés

Jelenleg két évem van még az érettségiig, azonban már most töprengek rajta, mi bizonyulna jobbnak továbbtanulási téren, illetve a későbbi elhelyezkedésre s fizetésre is egyaránt ügyelve.

Egyetemre szeretnék menni, de főiskolákat is szemügyre vettem Buda(Pest) körzetében.

Bme-n gépész, esetleg járműmérnöki szak keltette fel az érdeklődésemet.

Jogon is gondolkodok, úgy vélem bőven 400pont felett kell teljesíteni. Később mennyire lehet vele elhelyezkedni, az mondhatni labilis.

Végső soron könyvelésen is vélekedek. Utóbbit főiskolán (PSZF) érdemesebb elvégezni!?

Mindenféleképpen nappali, államilag finanszírozott szakra kívánnék menni.

Milyen pontok kellenek ehhez a jelenlegi pontszámítás szerint?

Később, miképpen lehet elhelyezkedni az alábbi szakokkal, illetve milyen juttatásra lehet számítani? (tudom nem a juson van a legnagyobb hangsúly, de azért csak-csak megmozgatja az embert, valamint kíváncsi is vagyok rá)

Köszönöm a tippeket, tanácsokat ez ügyben!

2011. dec. 30. 09:37
1 2 3
 21/24 anonim válasza:

Szerintem is jó gondolat a műszaki pálya, a munkaerőpiacon akár egy közepes képességű emberért is képesek irdatlanul kapkodni. A pénzügy-számviteles szakokat sztem a matek miatt hanyagold, bár tény hogy jól lehet vele keresni.

Jogra semmiképpen se menj: tényleg rettenetesen nehéz bekerülni, elhelyezkedni meg még inkább (kivéve persze, ha bíró/ügyvédgyerek vagy), ráadásul ezzel a végzettséggel nem tudsz elmenni külföldre dolgozni.

A jog=magolás viszont egy blőd tévhit, csak a gyenge képességű joghallgatók magolnak éjjel-nappal, az értelmesek képesek értelmezve tanulni.

A lényeg: valami olyasmi szakra menj, amit biztosan el tudsz végezni, van hozzá kedved, és ki tudsz menni vele külföldre. Szerintem.

2012. jan. 3. 16:07
 22/24 anonim ***** válasza:

Ha középiskolában / gimnáziumban 3-as 4-es vagy matekból és fizikából, akkor totál halott ötlet bármilyen műszaki / mérnöki pályára menni, ami értelmesebb (értem ez alatt, hogy ELTE / BME, mert mondjuk egy bénább győri egyetemre simán mehetsz műszaki szakra). Szerintem maradj a jogi és hasonló lehetőségek latolgatásánál.

Én középszinten érettségiztem infóból és matekból, az infó 80% lett (elrontottam...), a matek 91%. Fizikából kitűnő voltam mindig. Most a BME Villamosmérnöki karán vagyok mérnök informatikus. Szenvedek a matekkal, a fizikát buktam, és újra fel kell vennem. Minden más jobban megy, mint ezek, magántanár jár hozzám egy csomó pénzért, és sírva röhögök ha végre megvan pót-pót-pót vizsgával a kettes harmadszorra.

Az egyetem más dolog. Nagyon más. Ezalól kivételt képeznek a "gagyi" helyek, ahol szintén van "mérnökképzés", oda lehet hogy elég alacsonyabb tudásszint is, és kevesebb szenvedés. De azzal meg nem kapsz állást.

Akik közgázra, jogra, hasonló helyekre járnak, azok annyira nem feltétlenül okosak, nem halnak bele a tanulásba, van szabadidejük, néha pihenhetnek, szóval jólérzik magukat, kapnak egy jó kis diplomát (corvinus, bme-gtk), és jó állásuk illetve fizetésük lesz. Lehet hogy a mérnökök gonoszan néznek rájuk, de ezen kívül más hátrány szerintem nincs. Én ezt ajánlom.

De ez csak az én véleményem. Valószínűleg aki közgázos / jogot tanul, az most bunkónak fog tartani, de voltam már egy halom közgázos buliban, és sok oda járó embert ismerek. A nagy átlag nem zseni. Ellenben a mérnökökkel. Szóval ez nem bunkóság, csak statisztika. Én meg magamat nem tartom szuperzseninek, tökre örülök egy sokadszorra megszerzett kettesnek, amit jóindulatból adnak mert könyörgök. Már ha sikerül.

2012. jan. 5. 05:36
 23/24 anonim ***** válasza:
Akkor hajrá a 250 gazdasági vagy 100 jogi állami helyért :D
2012. jan. 6. 15:42
 24/24 A kérdező kommentje:

Most, hogy csökkenek az állami helyek irgalmatlanul el lehet hinni, milyen ponttal lehet majd betölteni.

400 pont szerintem már kevésnek mondható, nagy valószínűséggel bukott ügyem van, mert kb ekörül tudok pontot hozni(400).

2012. jan. 7. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!