Ilyen eredményekkel milyenek az esélyeim bekerülni orvosira?
Jövőre fogok érettségizni és ilyen eredményeket szeretnék (erre hajtok):
matek-magyar-töri-német középszint:90% fölött
biosz-kémia emelt szint:80-90% között
Van felsőfokú nyelvvizsgám és a két emelt miatt ugye kapok pluszpontot.
12-13. év végi eredményeim:
matek:5 5
magyar:5 5
töri:5 5
német:5 5
angol (választott tárgyam):5 5
föci (természettudományos tárgy):5 5
És lenne még egy kérdésem:
Ha orvosira jelentkezem,akkor a föcit beszámíttathatom mint természettudományos tárgyat,vagy kötelezően bioszt vagy kémiát kell?
Előre is köszönöm a választ!
Amúgy ez azért is hülyeség amit írsz 77%-os, mert én tavaly felvételiztem, amikor 1 emelt volt kötelező orvosira, és én biológiából emelteztem, és a két nyelvvizsgámmal meg az emelt biológiámmal megvolt a 90 plusz pontom.
És ha azt a logikát követem amit te írtál hogy "ha kötelező mért járna érte a pluszpont?" akkor nekem se járt volna tavaly az emelt bioszomért. CSAKHOGY JÁRT ÉS BELESZÁMOLTÁK!
(Én nem az a 84%-os vagyok, aki eddig írt:)
Ez így van ahogy írtad 77%-os. Ha már megvan a 2 emelttel a plusz 100 pontja akkor már igazából teljesen felesleges is a nyelvvizsga (akár felső kár közép).
De ha csak 1 emelttel + 1 felsővel megy, akkor is csak 90 pluszpontja van nem? Mert a nyelvvizsgáért adható max plusszpont az 40. Vagy ezt tavaly óta megváltoztatták?
Akkor meg nem értem mire akarsz kilyukadni az előző kommenteddel.
Ha nem kapna a két emeltért pontot, akkor szted hogy lehetne a max pluszpontot összehozni az orvosira?
Csinálna egy harmadik emeltet, arra kapna 50 pontot (Legalábbis szerinted. De mellékesen megjegyzem, hogy nem is kaphatna érte, mert érettségi pontokat csak két tárgyból tudnak számolni, és csak azért adnak pluszpontot, amiből pontot számolnak. Olyan nincs, hogy a biosz és a kémia %-át számolják, de a fizikára meg az emeltért járó pontokat....).
Akkor ha emellett lenne egy felsőfokúja vagy két középfokúja, akkor még mindig csak 90 pontja lenne.
Tehát ahhoz, hogy orvosira meglegyen a max 100 pluszpontja, szerinted 3 db emeltet kellene csinálnia, plusz legalább egy felsőfokú nyelvvizsgát és még emellé hátrányos helyzetűnek is kellene lennie?
Ez tényleg sokkal logikusabb lenne...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!