Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Csak engem zavar, hogy a most...

Csak engem zavar, hogy a most érettségizők kb.90%-a biztos abban, hogy szeptembertől ott fog kezdeni, amit első helyen megjelölt?! Más is így van ezzel vagy kivétel lennék?!

Figyelt kérdés
Az érettségi időszaknak közel sincs vége, a dolgozatok nagy része még ki sincs javítva, a szóbeli is majd egy hónap múlva kezdődik, a ponthatárokról semmi hír, mégis a 12.-esek sőt, már a 9.-esek nagy része is azt mondja, Ő bizony szeptemberben azon a szakon fog kezdeni, amit megjelölt. Sokan azt gondolják, hogy mivel idén többen jelentkeztek a felsőoktatásba, a ponthatárokat leviszik -ami szerintem baromság, mivel az államilag támogatott helyek száma ugyanannyi mint tavaly, ergo növelik a pontokat, hogy kiszórják a "rosszabb" teljesítményű diákokat, akik csak fizetős helyre tudnak így bejutni- vagy azt, hogy a szülők zsebből ki tudnak fizetni félévente 150-200 ezres tandíjat főleg a mostani gazdasági helyzetben, mikor sorra bocsátanak el embereket és nő a munkanélküliek arány?!
2009. máj. 20. 14:55
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

A magabiztosság abszolúte nem zavar, engem is annak mondanak, de felvételi előtt bizony tényleg féltem, hogy mi van akkor, ha "csak" fizetősre vesznek fel, ugyanis nyelvvizsgám nem volt és anyagilag sem engedhettük meg, hogy félévente kifizessünk x összeget.

A nyelvvizsgával kapcsolatban újabb kérdés merül fel bennem, és abszolút nem kötekedésből, de mi van azokkal, akiknek nincs nyelvvizsgájuk, jó lett az érettségijük, de pl. az ELTE és a BME bizonyos karaira nagy a pontszám miatt mégsem kerülnek be államilag fin.-ra vagy ami még rosszabb, bekerülnek és mégsem indítják államin?

2009. máj. 21. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!