Nem értem ezt az egészet.. Valahol azt olvastam, elég lesz egy nyelvi tesztet letenni amit a főiskola/egyetem állít elő.. Ez mindenhol így lesz? És az aki képes volt letenni az mégsem fog 'többet érni'?
Nekem 2 szakmait kellett tennem, nem csak egy nyavalyás általánosat. Sokaknak miért olyan nagy dolog egyébként?
2011. dec. 23. 20:10
1/7 anonim válasza:
Választhatnak az egyetemek, hogy kérnek-e nyelvvizsgát, remélhetőleg a színvonalasabbak nem fogják megengedni a diplomát olyanoknak, akik még egy egyszerű középfokot is képtelenek letenni. Ilyen embernek nem való diploma, manapság az alapműveltség része egy bizonyos szintű nyelvtudás. Bárki, még a gyengébb képességűek is össze tudnak ennyit szedni, ha rendesen tanulnak.
És ha van nyelvvizsgád, akkor igenis többet fogsz érni. Legalábbis én ha munkaerőt keresnék, előbb alkalmaznék olyan embert, akinek megvan ez az alap műveltségi szintje (függetlenül attól, hogy kell-e nyelvtudás az adott munkakörbe). A nyelvtudással rendelkezők biztosan előnyben lesznek munkakeresésnél.
2011. dec. 23. 20:23
2/7 anonim válasza:
Szerintem azért csinálj ha kell, ha nem. Te jársz jobban! Én is most csináltam szakmait angolból, meg lehet csinálni, nincs lehetetlen!
2011. dec. 23. 20:23
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jó látni, hogy nem csak engem háborít fel ez a könnyítés!
Félreértés ne essék, én már letettem mindkét szakmai nyelvvizsgát (német, angol) úgyhogy teljesítettem az elvárást, de nem volt kevés pénz. (különtanár, könyvek, vizsgadíj) és így kicsit igazságtalannak vélem, hogy a következő gólyák egyszerűen leteszik azt a bizonyos vizsgát és kész. Gondolom nem lesz lehetetlen, ha olyanok részére alakítják ki, akik képtelenek emelt szintű idegen nyelvi érettségit vagy nyelvvizsgát tenni.. vicc ez az egész!
2011. dec. 23. 20:33
4/7 flora08 válasza:
Valóban érdekes, főleg, hogy arról is szó volt, hogy már a felvételihez is kellene. Én sem tartom jó ötletnek, de ha már megcsináltad azt el nem veszi tőled senki, nem úgy kell felfogni, hogy milyen sok pénzbe került. Igen, nekem sem volt olcsó a különtanár, meg a vizsgadíj. De ezzel is több leszek, mint az, akinek csak a kezébe nyomják a diplomát. Nem hiszem, hogy a két szakmaidat csak és kizárólag azért csináltad, hogy megkaphasd a diplomádat:) De javíts ki, ha tévednék. Például egy külkeres el se tudna helyezkedni nyelvtudás nélkül. A másik oldalról pedig: Igen, sajnos valkinek a "nyavalyás általános" is nehéz, ha nincs nyelvérzéke, nehezen tanul nyelvet. Kérlek, ne vedd kötözködésnek, ez csak egy vélemény:)
2011. dec. 23. 22:32
5/7 anonim válasza:
Hát én már voltam középfokú nyelvvizsgázni, nevetséges az egész, röhögve letettem a vizsgát. Akinek annyira nincs "nyelvérzéke", hogy ezt a szintet se tudja teljesíteni, annak nem hogy nyelvvel kapcsolatos, de leginkább semmilyen diploma nem való a kezébe. Ja, és ezt úgy mondom, hogy én elvileg nem vagyok jó nyelvekből, nem is nagyon szeretem az angolt, csak azért tettem le a nyelvvizsgát, mert kellett a diplomához.
2011. dec. 24. 08:20
6/7 anonim válasza:
Sz@rd le, szerintem. Ahogyan írták, amit letettél, azzal már nem leszel kevesebb, csak az akinek már nem kell. Aztán majd úgyis a munkaadó dönti el, hogy kell-e nyelvtudás az adott álláshoz vagy sem. Szerintem ezzel a döntéssel a munkaerőpiaci elvárások és az egyetemek elvárásai erősen eltávolodnak. Ez azonban engem nem zavar, én még rá voltam "kényszerítve", hogy nyelvet tanuljak, ennek megfelelően van is nyelvtudásom. Az, hogy a továbbiakban már nem kell, csak az én konkurenciámat csökkenti a munkaerőpiacon, tehát ez nekem jó.
2011. dec. 24. 11:16
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Úgy látom aki egy kicsit is érintett a témában, az egyetért :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!