Pszichológiát tanulók, milyen tárgyaitok voltak első félévben? Hány előadás és hány gyakorlat? És a későbbiekben?
A Károlira járok.Nem emlékszem már az első félév pontos arányaira,idén 7 előadás és 5 gyakorlat volt (MA I. évfolyam). A tapasztalataim alapján azonban azt mondhatom,hogy az első,vagy az első két félévben minden képzésben(BA,MA) az alapok elsajátításán van a hangsúly,később kezd a gyakorlatok arány a nőni. A 2009 őszi elsős órarendet találtam meg,de ahogy nézem,nekünk is ugyan ez lehetett 2008-ban. Nekik 5 előadás és 4 gyakorlat volt,ha csak a kötelező tárgyakat nézzük.A tárgyaik a következők voltak:
anatómia előadás, a pszichológia biológiai alapjai előadás,matematikai statisztika alapjai előadás, matematikai statisztika alapjai gyakorlat,bevezetés a pszichológiába előadás,általános lélektan előadás, általános lélektan gyakorlat,pályaszocializáció (gyakorlat tömbösítve 3 alkalomba) és egy szabadon választható tárgy (gyakorlat).
Én a mesterképzésen vagyok elsős,így is érdekelnek a tárgyaim?Vagy csak a BA tárgyak?
Az elmúlt félévben a tárgyaim: személyiségpszichológia mesterfokon előadás,fejlődéspszichológia mesterfokon előadás, statisztikai eljárások és adatkezelés mesterfokon 1-2.,statisztikai eljárások és adatkezelés mesterfokon 1. gyakorlat,kommunikációs készségfejlesztés 1. gyakorlat, pályaszocializáció és pszichológus etika gyakorlat tömbösítve 3 alkalom,az egészség-pszichofiziológia anatómiai és élettani alapjai előadás,pszichiátriai alapismeretek előadás,család és párvizsgálat gyakorlat tömbösítve 3 alkalom (kötelezően választott tárgy!),a klinikai pszichológia és a tanácsadás alapjai előadás,kommunikáció a családban gyakorlat,az egészségpszichológia alapkérdései és társadalmi kontextusa előadás.
Hozzátenném,hogy én klinikai és egészségpszichológia szakirányra járok mesterképzèsre,szóval a tárgyak nagyban függnek a szakiránytól is.Ha van még kérdésed szívesen válaszolok privátban is.Sikeres felvételit!
Hűha, ezt is köszönöm! A felvételin már túl vagyok, csak szeretnék némi rálátást nyerni arra, hogy máshol hogy mennek a dolgok. Egyedül a pályaszocializáció nem mond így semmit, bár lehet, hogy nálunk is van ilyesmi, csak más néven fut.
Egyelőre engem is a klinikai pszichológia vonz, de nyitott vagyok mindenre. Hány embert vettek fel hozzátok?
Azt kifelejtettem,hogy kb 200 jelentkezőből vettek fel 33-at hozzánk.Egyébként elvileg a BA képzésekben nincs annyira sok különbség,bár minden egyetemen más a szemlélet,ez az órarended is rányomja a bélyegét.Az ELTE-n pl 6 félév az általános lélektan,nálunk csak 3. Meg ott egyébként is az elméleten,később a kutatásokon van a hangsúly.Mi például a régi kísérletekről csak tanultunk,nem
végeztük el őket egy gyakorlati óra keretein belül.Az MA képzésekben ahogy én látom már jóval nagyobbak az eltérések,érthető módon.
Ehh, szilárdan emlékszem, hogy válaszoltam, de ezek szerint eltűnt...
Szóval köszönöm mindkettőtöknek!
Egyébként Pázmányos vagyok, és azért tettem fel a kérdést, mert sokan kérnek tanácsot, hogy hol tanuljanak tovább, és nem szeretek úgy véleményt mondani, hogy csak a saját egyetemünket ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!