Melyik egyetemen érdemes ének-zenét tanulni? Mekkorák a követelmények felvételikor?
Szerintem ELTE,Szeged,Pécs vagy Debrecen.
Egyébként ezt olvastam a felvételiről:
"Az ének-zene alapképzési szakon a felsőoktatási felvételi jelentkezési laphoz csatolni kell a gégeszakorvosi igazolás másolatát. A gyakorlati vizsgán az eredeti orvosi igazolást be kell mutatni, mely nélkül a vizsga érvénytelen. Háziorvosi igazolás nem fogadható el.
A gyakorlati vizsga díja 4 000 Ft. A befizetéshez szükséges postai csekket az Intézmény küldi ki. A befizetést igazoló eredeti feladóvevény bemutatása a vizsgára bocsátás feltétele."
A követelmény a következő:
"Ének-zene alapképzési szak pontszámítása:
A gyakorlati vizsgára adható maximális pontszám 200. Az eredmény kétszerese, valamint a többletpontok eredményezik az elért összpontszámot, amely maximum 480 pont lehet. Tanulmányi pontot nem számolnak.
A vizsgarészek pontozása:
szolfézs-zeneelmélet 40 pont, zongora 40 pont, magánének 40 pont, magyar népzene 20 pont, zeneirodalmi tájékozottság 40 pont, karvezetés 20 pont."
Nyilván a Zeneakadémián érdemes zenét tanulni de oda bekerülni és bent maradni nagy kihívás:)
Másodiknak én a szegedit mondanám, harmadik a debreceni és a pécsi. Egerben van tanárképző azt mondják vicc amit ott tanítanak. Az ElTE-nek is jó az éneke bár nem vehető egy lapra az Akadémiával.
Én sajnos nem mehettem Szegedre, pedig az lett volna az álmom, így az ELTE mellett döntöttem. Zongorából 2 különböző stílusú művet kérnek kotta nélkül, vezénylés pedig a felvételizőkből álló kórus előtt kell valamit mutatnod a kötelező népdalokból. Én anno a kötelező népdalokat megtanultam vezényelni, annyit tudok mondani, hogy ha a negyedeket ütöd, a népdal mozgását, a forte-pianot mutatod a kezeddel minden rendben lesz.
Amúgy a felvi.hu-n fent szoktak lenni a követelmények:)
Sok sikert remélem segítettem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!