Melyik szakot ajanlanatok?
anglisztika: 3 ismerősöm is anglisztikára jár, egyik sem "angolt" tanul, inkább Anglia történelmét, irodalmát... elég unalmas egy szak.
jogász: ha szeretsz könyveket olvasni menj ide. De itt valóban nagyon sok könyvet kell olvasni: 1000oldal/nap.
emberi erőforrások: ha annyira nem szeretsz olvasni meg magolni, és kicsit jobb vagy matekból, akkor inkább ide.
Én ezeken gondolkodom:
1. kereskedelem és marketing
2. turizmus és vendéglátás
3. gazdaságinformatikus
Szerinted én melyiket válasszam?
Koszi a valaszt amugy matekbol eleg jo vagyok
A kerdedre pedig : egyik ismerosom turizmusra jar es aztmondja csak akkor erdemes oda jarni ha minden erdekel amit ott tanitanak a masik kettot nem ismerem sorry :(
A turizmus semmit sem ér max akkor hogyha közben legalább 2 nyelven megtanulsz felsőfokon.
Én a helyedben angolt választanám üzleti angol (vagy valami ilyesmi neve van) specializációval. Elvégzése után irány valamelyik multi.
Jogászból túl sok van ráadásul ha jól tudom 5 év után kapsz diplomát utána meg még van a gyak és utána lehetsz önálló ügyvéd.
Emberi erőforrások : ha szereted akkor ide is mehetsz, itt is fontos a nyelvtudás.
anglisztikával te hogy més multihoz? jól tudsz angolul? nem nagy kunszt. amellé bizony kell még valami gazdasági képesítés, tolmácsnak meg minek, ha nincs is telítve a piac, de minimum egy képzés kell és kapcsolatok
a multik meg pont azért multik, mert elég sok náció gyűlik itt össze, és a közös nyelv az angol...
turvend: én ide járok, azon belül a turizmusra
nagyon sokan nem a területükön helyezkednek el a diploma megszerzése után, de mivel egy közgazdász diplomát ad, elég nagy az átjárás
a vendéglátásnál persze más a helyzet
kermark: ezt csak kívülről látom, itt is érvényes az, hogy sokan nem a területükön helyezkednek el, de több irányba is lehet szakosodni(azt hiszem három), ez talán megkönnyíti a választást.
"A turizmus semmit sem ér max akkor hogyha közben legalább 2 nyelven megtanulsz felsőfokon."
A diploma feltétele, hogy minimum két nyelvből szakközép, vagy egy felső, egy szakközép avgy két felső.
Ráadásul ingyenes(és kötelező) nyelvtanulás van.
Tolmácsnak minek? Nem magyar multira gondoltam :D :D
Nem fogok itt neked magyarázkodni.....
Persze sokan dolgoznak multinál akik nagyon jól beszélnek angolul, csakhogy nekik nem ez a munkakörük (közgazdász, mérnök stb..)
A tolmács feladata hogy egész nap leveleket ír, telefonál , fordít (ezzel újat mondtam? :D)
Azt nem értem hogy két nyelvből miért kell szakközép?
Szerintem az érettségi elvárható lenne :P :D
Amúgy a nyelvtudást nem a papírokra értettem, hogy van e nyelvvizsgád vagy nincs hanem a tényleges nyelvtudásra.
Az igen a turizmusosok tényleg közgazdász diplomát kapnak ? (nem semmi)
szakmai középfokú
nehéz lehetett kitalálni...
tudom, hogy az anglisztikások azt hiszik, hogy hű de keresettek lesznek a megacégeknél, de valójában egy multinál a nyelvtudás már alapfeltétel, nem pedig ami miatt felveszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!