Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik szakot ajanlanatok?

Melyik szakot ajanlanatok?

Figyelt kérdés
Harom szakon gondolkozom tudnatok ervekt es ellenerveket irni arra hogy melyiket ajanlanatom(bocsi hogy nincss ekezet csak telorol irok)
2011. dec. 22. 09:42
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Bocsi a szakok lemaradtak : anglisztika , jogasz , emberi eroforrasok
2011. dec. 22. 09:45
 2/18 anonim ***** válasza:

anglisztika: 3 ismerősöm is anglisztikára jár, egyik sem "angolt" tanul, inkább Anglia történelmét, irodalmát... elég unalmas egy szak.

jogász: ha szeretsz könyveket olvasni menj ide. De itt valóban nagyon sok könyvet kell olvasni: 1000oldal/nap.

emberi erőforrások: ha annyira nem szeretsz olvasni meg magolni, és kicsit jobb vagy matekból, akkor inkább ide.

Én ezeken gondolkodom:

1. kereskedelem és marketing

2. turizmus és vendéglátás

3. gazdaságinformatikus

Szerinted én melyiket válasszam?

2011. dec. 22. 10:09
 3/18 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszt amugy matekbol eleg jo vagyok

A kerdedre pedig : egyik ismerosom turizmusra jar es aztmondja csak akkor erdemes oda jarni ha minden erdekel amit ott tanitanak a masik kettot nem ismerem sorry :(

2011. dec. 22. 10:14
 4/18 anonim ***** válasza:
azon is gondolkozzatok, hogy mit kezdetek vele utána...elsőnek még tán a jogász másodiknak a gazdinfó tán ami a legfelhasználhatóbb
2011. dec. 22. 10:15
 5/18 A kérdező kommentje:
Koszonom :) pont ezert ketelkedem az anglisztikaban
2011. dec. 22. 10:19
 6/18 anonim ***** válasza:

A turizmus semmit sem ér max akkor hogyha közben legalább 2 nyelven megtanulsz felsőfokon.

Én a helyedben angolt választanám üzleti angol (vagy valami ilyesmi neve van) specializációval. Elvégzése után irány valamelyik multi.

Jogászból túl sok van ráadásul ha jól tudom 5 év után kapsz diplomát utána meg még van a gyak és utána lehetsz önálló ügyvéd.

Emberi erőforrások : ha szereted akkor ide is mehetsz, itt is fontos a nyelvtudás.

2011. dec. 22. 10:59
 7/18 anonim ***** válasza:

anglisztikával te hogy més multihoz? jól tudsz angolul? nem nagy kunszt. amellé bizony kell még valami gazdasági képesítés, tolmácsnak meg minek, ha nincs is telítve a piac, de minimum egy képzés kell és kapcsolatok

a multik meg pont azért multik, mert elég sok náció gyűlik itt össze, és a közös nyelv az angol...

turvend: én ide járok, azon belül a turizmusra

nagyon sokan nem a területükön helyezkednek el a diploma megszerzése után, de mivel egy közgazdász diplomát ad, elég nagy az átjárás

a vendéglátásnál persze más a helyzet

kermark: ezt csak kívülről látom, itt is érvényes az, hogy sokan nem a területükön helyezkednek el, de több irányba is lehet szakosodni(azt hiszem három), ez talán megkönnyíti a választást.

2011. dec. 22. 11:20
 8/18 anonim ***** válasza:

"A turizmus semmit sem ér max akkor hogyha közben legalább 2 nyelven megtanulsz felsőfokon."

A diploma feltétele, hogy minimum két nyelvből szakközép, vagy egy felső, egy szakközép avgy két felső.

Ráadásul ingyenes(és kötelező) nyelvtanulás van.

2011. dec. 22. 11:21
 9/18 anonim ***** válasza:

Tolmácsnak minek? Nem magyar multira gondoltam :D :D

Nem fogok itt neked magyarázkodni.....

Persze sokan dolgoznak multinál akik nagyon jól beszélnek angolul, csakhogy nekik nem ez a munkakörük (közgazdász, mérnök stb..)

A tolmács feladata hogy egész nap leveleket ír, telefonál , fordít (ezzel újat mondtam? :D)

Azt nem értem hogy két nyelvből miért kell szakközép?

Szerintem az érettségi elvárható lenne :P :D

Amúgy a nyelvtudást nem a papírokra értettem, hogy van e nyelvvizsgád vagy nincs hanem a tényleges nyelvtudásra.

Az igen a turizmusosok tényleg közgazdász diplomát kapnak ? (nem semmi)

2011. dec. 22. 11:53
 10/18 anonim ***** válasza:

szakmai középfokú

nehéz lehetett kitalálni...

tudom, hogy az anglisztikások azt hiszik, hogy hű de keresettek lesznek a megacégeknél, de valójában egy multinál a nyelvtudás már alapfeltétel, nem pedig ami miatt felveszik

2011. dec. 22. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!