Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért LEGYEK tanár? 17/F...

Miért LEGYEK tanár? 17/F (Kifejtés lent. )

Figyelt kérdés
Indokokat szeretnék amik megerősítenek abban amit szeretnék később csinálni.(Tudom,elég ha én érzem.) De kíváncsi vagyok mások véleményére is. (Pénz, karrier, lehetőségek.) Gimnáziumban (lehetőség szerint művészi iskolában) Magyart szeretnék tanítani. Vonz a művészet és szívesen foglalkozom velem egyidősekkel. Milyen lehetőségek vannak ebben az ágban. Előre is köszönöm!
2011. dec. 5. 22:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Neharagudj, tudom csak jót akarsz, de most már tényleg bosszantó ez az egész. Nem hiszem el, hogy mindenki ezt hajtogatja, és lassan azon gondolkodom, hogy elvetem ezt az egész tanárosdit. Nem igaz, hogy egy művészetre fogékony ember nem tud munkát találni és nem él meg...egszerűen rosszul vagyok a gondolattól, hogy egy felnőtt egyetemet végzett tudatos embernek, aki ráadásul nem is "poénból" csinálja azt amit csinál, és úgy érzi, ez a hivatása, "erre született" annak nélkülöznie kelljen. Botrányos és felháborító. Most kezdem azt érezni, hogy annó mosolyogtam amikor mások tüntetéseket szerveztek, és zavarta őket, hogy mi folyik itt, akkor nem láttam még rá erre az egészre. Talán most se, mert annyira nem folyok bele a politikába, de ez felháborító. Nagyon rossz ez. Menjek brokernek mint a sok marha aki azt hiszi majd ő durrant valami nagyot az üzletben és mind csak másokat szív le. Kérem szépen hol élünk?
2011. dec. 15. 19:33
 12/16 A kérdező kommentje:
Akkor is megcsinálom...megfogok tanulni nyelveket és ha mást nem tanítok külföldön, és azt fogom tenni amit úgy érzem tennem kell. Szeretnék tanítani, interaktívan, és szervezni, és jóba lenni a tizenévesekkel - tanárként is - és ha nem itthon hát külföldön. De ki ne szeretné a saját hazáját? Elnézést a dühöngésért, de jobban kéne értékelnie az államnak, hogy nem lopni akarok, meg másokat letolni, elnyomni, lealázni, vagy éppen benyalni, csak hogy érvényesüljek. Felborult ez a morál dolog mostanság...
2011. dec. 15. 19:38
 13/16 anonim ***** válasza:

Ezt a "hivatás" dolgot járjuk egy kicsit körül. Kétféle dolgot jelenthet. Egyik jelentése olyan dolog, amit szívesen ("szórakozásból") végzel, másik jelentésében olyan dolog, amit nem élvezet csinálni, de "felsőbb indíttatásból" mégis fontosnak érzed, hogy megcsináld. Például filmrendezőnek lenni az első értelemben hivatás, büdös hajléktalanokat menteni a fagyhaláltól pedig a második értelemben.

Ha egy szakma "szórakoztató", akkor sokan akarják végezni, bőven van rá jelentkező. Tökéletesen felesleges, sőt a közpénzek pazarlása ilyenkor fizetést emelni. Ha negyvenen jelentkeznek egy magyartanári állásra, akkor nem annak az egynek kell több fizetést adni, akit végül felvettek, hanem annak a 39-nek, aki ott akarja érte hagyni jelenlegi munkakörét. (Mert saját megítélése szerint rosszabb ingatlanügynöknek vagy bolti eladónak lenni).

Szóval amíg ekkora a túljelentkezés a tanári állásokra, fizetésemelés nem várható.

A másik rossz hír, hogy ráadásul nem is annyira szórakoztató és könnyű tanítani (inkább a szó másik értelémében vett hivatás), csak amikorra ez kiderül, akkor már mást nem nagyon lehet kezdeni a tanári végzettséggel. A legtöbb (minden) filmben, ahol a tanári pálya vonzónak tűnik, egy tanár és egy osztály kapcsolatáról van szó, de valójában minimum 200 tanítványa van egy tanárnak - az már robotolás, nem "szellemi kaland". Főleg ha ez hétvégenként 100 oldalnyi olvashatatlan írást jelent, amit helyesírási hibákra vadászva végig kell pirostollaznod.

Ajánlom még:

[link]

2011. dec. 16. 18:26
 14/16 A kérdező kommentje:

köszi, a linket olvasgatom...

Ez lehet offolás, de ami érdekel még a az újságírás hogyan kerülök oda? Arról, hogy rádiós műsorvezető leszek arról már nem is álmodom...:DDD

2011. dec. 16. 22:33
 15/16 A kérdező kommentje:

átgondoltam : Ennyi a véleményem: „Nehezen, de csak megélek,

Elszórom az örökséget,”

2011. dec. 22. 21:05
 16/16 anonim válasza:
Szia! Na mire mentél/mész végül? Én 20/f, szintén a tanári pályán gondolkozom. Az ok, hogy egyszerűen erre érzek elhívást, plusz ez passzol leginkább az én karakteremhez is.. Az elhívás az előbb felsorolt változatok közül a második-féle.
2013. máj. 18. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!