Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » SOS! Elsőéves orvostanhallgató...

SOS! Elsőéves orvostanhallgató vagyok és már most elvagyok csúszva a tanulnivalóval, hogyan fogjak hozzá?

Figyelt kérdés
2011. dec. 3. 19:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
"már most"?? Félév vége van! Amúgy mennyivel vagy elcsúszva? Sok vizsgád lesz?
2011. dec. 3. 19:53
 2/11 A kérdező kommentje:
igen, a zh-kon csak úgy átcsúsztam :S
2011. dec. 3. 20:00
 3/11 anonim ***** válasza:
Miért nem tanulsz? Így csak elveszed a helyet azoktól, akik tanulnának, mindent beleadnának és nem ellébecolnák az időt, csak elcseszték az érettségit.
2011. dec. 3. 20:06
 4/11 anonim ***** válasza:
Én a BME-re járok, ott mondjuk kicsit más a rendszer, mert a kreditjeink 50%-át félévközi jeggyel szerezzük meg, ami azt jelenti, hogy csak ZH-kat írunk, és szorgalmi időszak végére vagy megvan a tárgy, vagy nincs. Ezen kívül csak 4 vizsgánk van a vizsgaidőszakban félévente, ezekből a tárgyakból mi is leginkább csak átcsúszni próbálunk a ZH-kon, mert ugye általában az a feltétele a vizsgának. Nem olyan nagy gond, ha még nem nagyon tudsz semmit, mert pont arra van a vizsgaidőszak, hogy megtanuld.
2011. dec. 3. 20:06
 5/11 A kérdező kommentje:
de ennyi mindent lehetetlen megtanulni S
2011. dec. 3. 20:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Persze hogy arra van, de ha tisztában van valaki a saját képességeivel, akkor annyit tanul. Ráadásul ha még csak elsőéves és már eltunyul, az már rég rossz. Húzz bele inkább, ahelyett hogy felesleges kérdéseket teszel fel!
2011. dec. 3. 20:10
 7/11 A kérdező kommentje:
de hogy álljak neki??? azt sem tudom, hogy fogjak hozzá? tanulási tippeket tudnátok adni? :S
2011. dec. 3. 20:16
 8/11 anonim ***** válasza:

Jó időbeosztás csodákra képes. Még fel sem lehet venni a vizsgákat meg vizsgaidőszak sincs szóval? Egyébként ha mindet nem tudod megtanulni akkor azokat a tárgyakat amik nem bukó tárgyak (amire nem épül semmi). Majd felveszed megint jövőre.

Bár van egy gyanúm hogy az orvosin szinte minden tárgyra épül valami....

2011. dec. 3. 23:01
 9/11 anonim ***** válasza:
Én a helyedben ezzel a mentalitással inkább átmennék oOKJ-s képzésre.
2011. dec. 3. 23:18
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ha már eddig elhúztad, és mostanra lehetetlen mennyiség gyűlt össze... nekiülsz és tanulsz, nem tudsz mást tenni.

Azonban áruld el nekem, hogy szorgalmi időszakban mit csináltál? Ha nem tanultál napi (!) rendszerességgel az órák után is, illetve nem tanultad át a hétvégét, akkor asszem értem, hogy miért vagy lemaradva. Ha pedig mégis tisztességesen tanultál, akkor nem neked való az az egyetem.

Egyébként tanuld azt - ahogyan javasolták - amire épülnek dolgok, a többit hanyagold. Innentől ülj le, és tanulj minden nap nettó 4-5 órát. Ha már nem kell órára járnod (vizsgaidőszak) akkor többet, jóval többet. Az orvosi ilyen, az elején itt is (meg más egyetemeken is) szórják az embereket, meg amúgy sem egy lébecolós suli az. A csúszás szerintem ott tök természetes, ne légy maximalista, nem dől össze a világ ha nem teljesíted az összes kreditet, sőt... ne ess pánikba és mielőtt azon gondolkodnál, hogy otthagyod a sulit, tanuld végig tisztességesen a vizsgaidőszakot és meglátod mire jutsz jutsz. Könnyebb nem lesz később sem, azt ne várd. :)

2011. dec. 4. 05:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!