SOS! Elsőéves orvostanhallgató vagyok és már most elvagyok csúszva a tanulnivalóval, hogyan fogjak hozzá?
Jó időbeosztás csodákra képes. Még fel sem lehet venni a vizsgákat meg vizsgaidőszak sincs szóval? Egyébként ha mindet nem tudod megtanulni akkor azokat a tárgyakat amik nem bukó tárgyak (amire nem épül semmi). Majd felveszed megint jövőre.
Bár van egy gyanúm hogy az orvosin szinte minden tárgyra épül valami....
Szerintem ha már eddig elhúztad, és mostanra lehetetlen mennyiség gyűlt össze... nekiülsz és tanulsz, nem tudsz mást tenni.
Azonban áruld el nekem, hogy szorgalmi időszakban mit csináltál? Ha nem tanultál napi (!) rendszerességgel az órák után is, illetve nem tanultad át a hétvégét, akkor asszem értem, hogy miért vagy lemaradva. Ha pedig mégis tisztességesen tanultál, akkor nem neked való az az egyetem.
Egyébként tanuld azt - ahogyan javasolták - amire épülnek dolgok, a többit hanyagold. Innentől ülj le, és tanulj minden nap nettó 4-5 órát. Ha már nem kell órára járnod (vizsgaidőszak) akkor többet, jóval többet. Az orvosi ilyen, az elején itt is (meg más egyetemeken is) szórják az embereket, meg amúgy sem egy lébecolós suli az. A csúszás szerintem ott tök természetes, ne légy maximalista, nem dől össze a világ ha nem teljesíted az összes kreditet, sőt... ne ess pánikba és mielőtt azon gondolkodnál, hogy otthagyod a sulit, tanuld végig tisztességesen a vizsgaidőszakot és meglátod mire jutsz jutsz. Könnyebb nem lesz később sem, azt ne várd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!