Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Írna nekem pár orvostanhallgat...

Írna nekem pár orvostanhallgató arról, hogy hogyan viselik az egyetemi nehézségeket? Milyen az életük az orvosi mellett? És miért szeretnétek orvosok lenni?

Figyelt kérdés

Valóban nehéz végig csinálni? Nehéz volt a bejutás? Pathológiát hogy viselitek? Tényleg sok különbség van a 4 magyar orvosi egyetem között? Nehezebb annak akinek nincs orvos a családjában? Mindenféle orvosi egyetemmel kapcsolatos információ jöhet. Akár e-mailben jegyzetek, anyagok is.

Köszönöm előre is! :)

2011. máj. 13. 12:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Másodéves vagyok Szegeden.

Hát még a bejutás volt a legkönnyebb:D De a többi szakhoz viszonyítva viszonylag nehéz a bekerülés, mert ugye vidéken 420 pont körül, BP-n 430-440 között mozognak a pontok.

A patológiát egyelőre nem viselem sehogy, mert csak harmadévtől lesz, de már várom:D

Én nem gondolnám, hogy túl nagy különbség van a 4 egyetem között. Talán az orvosi szakoknál a legkisebb a különbség a különböző egyetemek között. Mindegy, hogy hol kapsz diplomát, mert mindegyik elismert. Persze van, ami mondjuk az egyik suliban nehezebb, van, ami a másik suliban. De összességében azért kiegyenlített a dolog.

Nekem nincs orvos a családban, de nem érzem, hogy nehezebb lenne. Persze akinek az anyukája/apukája főorvos vhol, annak a nyári gyakorlaton biztos jobb dolga van. De azért én így is találtam olyan helyet, ahol nagyon rendesek voltak, és sokat tanultam:)

Hogy később elhelyezkedni könnyebb-e, ha van hátszél, azt nem tudom. De persze ha anyuka/apuka ráhagyja a gyerekre a magánrendelőt..:D

Az egyetemi nehézségeket egyelőre (lekopogom) egész jól viselem, bár most a 3 szigorlatra készülve kezdek kicsit kiakadni. Jóval többet kell tanulni, mint gimiben, de ha az ember szereti amit csinál és érdekli, amit tanul, akkor azért túlélhető. Van néha egy-két kiakadás, de túllépek rajta:D Szorgalmi időszakban szabadidőm is van. Ez mondjuk azt jelenti, hogy néha van idő elmenni bulizni, ha vki sportol, akkor tud rá időt szakítani, tudok a családommal lenni, barátaimmal találkozni, stb. De azért olyankor is elő kell venni a tanulnivalót.

A vizsgaidőszak viszont elég nehéz tud lenni. Pl. most kb. az a legnagyobb kikapcsolódásom, hogy 2 tétel tanulása között ideülök, és netezek kicsit:D De ezen kívül nem sok mindenre van időm:S

És hogy miért szeretnék orvos lenni?...Hát...Eleinte azért akartam orvosira menni, mert nagyon érdekelt az emberi test felépítése és működése és a betegségek. Most már egyre inkább az motivál, hogy másoknak segítsek:)

Jegyzeteket találsz a neten, ha kicsit szétnézel, de ha írsz e-mailt, akkor írok oldalakat is. Bár sok mindent nem fogsz érteni belőle:)

Gondolom orvosira készülsz, azért érdeklődsz:) Hanyadikos vagy? Hova jelentkezel?

2011. máj. 13. 17:19
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia! Még 10.es vagyok a gimiben, 16éves lány. :)

És igen valóban orvosira készülök, Debrecen esik a legközelebb de beadom persze Pestre és Szegedre is. (nagyon nagyon szeretem Szegedet)

Hát körülbelül ilyen válaszra számítottam és köszi, hogy szakítottál rám időt. Nagyon reménykedek, pontosabban hiszek benne hogy pár év múlva én is orvostanhallgató leszek! Az igaz, hogy nem biosz-kémia szakos gimibe járok, és heti 1 biosz órám van..de faktnak ezt a 2 tárgyat választottam, illetve nyártól külön tanárhoz is fogok járni. 1 nyelvvizsgám megvan, most a másikon dolgozok. Szóval igyekszek...csak bekerüljek.:)

Az e-mail címem: szilagyililla@freemail.hu

2011. máj. 13. 18:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia! Én nem vagyok orvostanhallgató, de hasonló cipőben járok mint te:) Én is 16 éves, 10.-es vagyok és az orvosira készülök. Nálunk már idén is volt fakt, biosz-kémiát választottam és szeretem őket :) De közben sokat szoktam aggódni, hogy lehet, hogy nekem mégsem fog ez menni, mert elég sokat kell tanulni erre a két tantárgya és akkor még a többi is ott van.. mindenesetre nagyon szeretnék bekerülni majd elsőre, Pestre is beadom de Szeged az egyik kedvenc városom ^^ :) Szívesen járnék oda. Egyébként további válaszok engem is érdekelnének.

:)

2011. máj. 13. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!