Bekerülhetek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre?
Végzős vagyok egy gépész suliban, szerencsére az eddigi évek alatt nem volt semmi problémám a szaktantárgyakkal, sőt meg szerettem őket, főleg a műszaki rajzokat és úgy döntöttem, hogy egyetemen is folytatnám ezt a vonalat. Voltam a BME nyílt napon és egyszerűen minden megtetszett, minden amit hallottam, láttam, az hogy Budapesten van, valamint maga az épület is.
A gond viszont az, hogy csupán 300 pontom lenne annak ellenére, hogy angolból van egy középfokú (és várhatóan egy műszaki) nyelvvizsgám. Így hát arra gondoltam, hogy mivel nem hiszem, hogy emelt angolért járna 50 pont (mert az nem érettségi követelmény műszaki iskolákba), eljárnék egy matektanárhoz akár 2-szer egy héten intenzív egy órában, hogy felkészítsen engem az érettségire. Úgy számoltam, hogy 90%-osra kell megírnom, hogy legyen esélyem. A választott tantárgy pedig az informatika lesz.. amit szintén ilyen jól meg kellene írnom...
Talán túl nagyot várok el magamtól, de mégis, lenne esélyem felvételt nyerni oda? Nagyon szeretnék odajárni, mindenki olyan szimpatikus volt :)
Köszönöm a válaszaitokat :D
18/F
Ha jól megírod az érettségit a két felvételi tárgyból, akkor van esélyed. Matematika, fizika, szakrajz fontos. Az angol nyelvvizsgára kapsz 28 pontot.
Ha pedig a technikusit is elvégzed, arra +24 pont jár.
Üdv. Én is oda szeretnék menni, bár én mechatronika BSC-re.
Oda 435 a ponthatár.. Szóval még húzósabb :D Ami még emelkedni is fog az 500pontos számítás miatt. Te is számolj egy 380-ra minimum. Nálunk(Békéscsabán) van ingyenes érettségi felkészítő matekból az egyetem(SZIE) szervezésében. Te is nézz utána hátha van felétek is ilyen lehetőség. Két 90%-os érettségivel már biztos lehetsz. Nekem van már egy 94%-os infóm. Sporteredményért + 16 pont, hátrányos helyzet + 20 pont nyelvvizsga +28 pont,és még így kell egy 95-ös matek :). De meg fogom csinálni! Neked is sok sikert!
Őszintén bízom abban, hogy mindkettőnket felvesznek oda! :)
Jó kis nyüzsi volt a nyílt napon mi? Meg azok a lányok.. :P :D
"Azok a lányokkal" minden bizonnyal elég keveset fogsz találkozni, mert nagy részük GTK-ra, VBK-ra, TTK-ra jár :D
Amúgy bekerülni egy dolog, de ha nincs meg a kellő alaptudás és kitartás, akkor esélytelen bent maradni.
De sok sikert kívánok mindkettőtöknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!