Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a baj a Kodolányi János...

Mi a baj a Kodolányi János Fősulival?

Figyelt kérdés

Most vagyok végzős, már tavaly is voltam a nyílt napjukon és nekem nagyon belopták magukat a szívembe. A tanárok kedvesek, a légkör hangulatos, az épület szép, rengeteg sulin kívüli lehetőséget nyújtanak és a látottak alapján az oktatást sem találtam egy fokkal sem rosszabbnak, mint például a Károlin..

Mégis nagyon sokan leszólják a KJF-t, pedig szerintem nagyon jó kis suli lehet, szívesen mennék oda. Csak néha eltántorit a sok negatívum és nem értem a miértjét, szóval örülnék ha megosztanátok velem a tapasztalaton alapuló és nem csak mende-mondákból összeszedett meg innen-onnan hallott (!!) történeteiteket. Szuper lenne, ha lenne itt olyan, aki a Kodolányin tanul vagy esetleg kapcsolatban van olyannal aki ott tanul/végzett, lenne néhány kérdésem, de minden építő jellegű (akár negatív akár pozitív) véleményt szívesen olvasok.

2011. nov. 19. 13:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%

Semmi baj nincs, jó az iskola nagyon!

Én jó állást talátam,közgazdasági területen hála nekik (meg magamank is persze).

Tudod, itt van pénz bőven ezért szólják meg ...

Tipikus magyar mentalitás, a negatívumok a tudatlanság és persze, ha valami nem állami kézben van, az nem jó!

Ha állami lenne, rögtön milyen jó suli....

Itt rengeteg tudományos fokozatú tanár, professzor tanít Mert meg tudják fizetni .Jók az előadótermek ...Csóró ,pisis állami suliban hidegben ülsz egy teremben sokszor, a tanári fizetéstektől a tanárok unva tartják az órákat, rossz a légkör, hangulat, nincs pénz gyakorlati dolgokra, projektorokra..

Már Európában vagyunk nem Balkánon, a piac diktál.

[link]

2012. jan. 7. 10:13
 12/15 anonim ***** válasza:

Előzőnek: Tudnék mutatni neked olyan "állami főiskolát" ahol ha meglátnád milyen felszereltséggel dolgoznak és milyen épületekben, leesne az állad.

Ide járok: [link]

2012. jan. 7. 16:59
 13/15 anonim válasza:
Én a Kodolányin tanulok. A tanárok tényleg felkészültek, lelkesek, ami nagyon jó, de az is igaz, hogy nem nehéz. Nekem is vannak kétségeim, hogy mennyit érhet majd az itt szerzett diploma. Olyan érzésem van néha, hogy jobban fél a tanár vagy az iskola, hogy megbuknak a tanulók, mint maguk a diákok.
2012. jan. 14. 16:50
 14/15 anonim ***** válasza:
Beszélgess el a HR vezető hozzászólóval. Ő is oda járt és 150ből csak 30-an végezték el a hománerőforrás vagy hogy is hívják szakot.
2012. jan. 14. 18:36
 15/15 moment88 válasza:
Látom nem túl aktuális a kérdés, de azért leírnám a tapasztalataim. Én nem elég, hogy KJf-en még ráadásul távoktatásban is tanulok. Na most, jártam állami egyetemre van összehasonlítási alapom, van pár év munkatapasztalatom van még két szakmám is. Akik ennyire félnek teljesen mindegy, hogy kodósok, vagy 'nívós' állami intézményben szenvedők, ezek a gyerekek 18, 19, 22 évesek, akik soha sehol nem dolgoztak és lövésük nincsen, milyen a világ odakint. Tény, hogy az állami egyetem mérföldkövekkel nehezebb, de ugyanakkor tény a buktatási kvóta is. Ami igazságtalan. Engem a Semmelweis egyetemen egy szóbelin úgy buktattak meg, hogy a tanár is bevallotta, hogy jó volt de most én vagyok az utolsó ma és majd jöjjek jövőre. A rohadt paraszt, mikor még keresztfélév se volt. NA visszatérve, nekem így hogy munkakára is koncentrálni kell, párom van, háztartás van és nem most léptem ki a gimiből nagyon ideális a távoktatás. Szerintem iszonyat érthető a jegyzet amiket a távoktatáshoz készítettek. Olvastam, olyan véleményt, hogy egy könyvet nem kell elolvasni, első évet fejeztem be és elolvastam kb. 4 szakkönyvet, mert muszáj volt a jó jegyért. Igaz ami igaz, nevetséges milyen arcok is vannak a suliban. Csak vizsgán találkozom velük, főleg a nappalisok között rengeteg az a csőcselék akit tényleg a sztereotípiának megfelelően máshova nem vettek volna fel apunak pénze van a gyerkőcnek meg az IQ-ja 2 plusz az egész nem érdekli. Azt kell, hogy mondjam, ha van már munkatapasztalatod láttál eleget, akkor nagyon jól tudod, hogy mit hogyan lehet befolyásolni és mit hogyan lehet hasznosítani. Ám, ha valaki itt is szerencsétlenkedik, annak jobb ha elmegy tanul egy pofás szakmát és dolgozgat abban, mert tényleg nagyon lehúzzák majd azt a kevéske színvonalat is, amit nekünk megítélnek. Szerintem eddig nem volt olyan nehéz a dolog, esetleg nekem annyi a nehezítő tényező, hogy mindent egymagamnak kell beosztani megtanulni magyarázatok nélkül, de nekem valahogy ez jobban is megy. Van olyan akinek ez nem való, aki ettől elveszve érzi magát. Áh mindegy is, a lényeg szerintem a hely élhető, időben elvégezhető, érdekes én jelentkeztem gyakornoknak bankba és már az első félév után hívtak, hogy mehetnék. Mondjuk olyan kevés pénzért nem volt kedvem, meg az akkori munkám sokkal jobban fizetett, de megfontolandó, hiszen így lesz valós tapasztalatod a szakmában. Az pedig, hogy az ember gyakorlatban tanul mindenre igaz.
2014. jún. 10. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!