Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szabad bölcsészet/keleti...

Szabad bölcsészet/keleti nyelvek és kultúrák/-kal milyen könnyű elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
2011. nov. 7. 21:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
58%

Én úgy látom, hogy nem az volt a kérdés, hogy mire jelentkezhet azon belül, hanem hogy könnyű-e vele elhelyezkedni.

Még egy versenyképes diplomával sem könnyű elhelyezkedni, nem hogy egy olyan bölcsész diplomával, amelyik nyelvekhez alig van kötődése az országnak. Azért abban szerintem megegyezhetünk, hogy nincs szükség egy egész évfolyamnyi japán tolmácsra...

2011. nov. 7. 22:49
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért egy japán nyelvet nehezebb elsajátítani felső fokon mint egy angolt vagy egy németet.Nem hiszem hogy olyan sok japán tolmács lenne az országban.

Szerintem a bölcsész szakon a nyelvszakoknak van némi értelme.Esetleg a pszihológiának.

2011. nov. 8. 11:33
 13/19 A kérdező kommentje:

16 vagyok,humán tagozaton vagyok,ami végülis nem jelent semmi extrát csak az hogy műveket elemzünk,meg csomó könyvet olvasunk.

amúgy ezen a keleti kultúrákon én is a nyelves szakra gondoltam,szívesen beleásnám magam 1-1 nyelvbe részletesebben,de utána tolmácsként dolgozni már tök uncsi szerintem:S

mármint jó,tudom hogy dolgozni nem olyan hogy most egy székben ülök és jókat kacagok a munkatársaimon,de azért unalmas munkát se akarok:S

régebben mindig ilyen "újságos" akartam lenni,de az meg nem fizet jól:/ (újságíró,korrektor,főszerkesztő,szerkesztő,grafikus bármi )

2011. nov. 8. 15:01
 14/19 A kérdező kommentje:

ez a 'nemzetközi tanulmányok' mit csinál?

vagy ez olyan h kb semmi,csak a h legyen 1 diploma?

2011. nov. 8. 15:50
 15/19 anonim ***** válasza:
2011. nov. 9. 19:26
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"aaaj de akkor nem tudom,hogy milyen pályát válasszak >< mindenből jó vagyok,kivéve matek meg fizika az 3-as,de semelyik tantárgynál se érzem azt h na most ezt akkor tudnám csinálni életem végéig."

Hm... Mindannyian ebbe a hibába esünk bele, TANTÁRGYAT választunk, nem pályát... Mert csak a tantárgyakat ismerjük, a pályákat nem. Ez a közoktatás csődje...

2 dolgot javaslok: önismeret és világismeret

- ÖNISMERET azért, hogy rájöjj, mi mindenhez van tálentumod, ezeket fejleszd, és abból kirajzolódjon az eslődleges preferenciád

- VILÁGISMERET azért, hogy feltérképezd, milyen foglalkozások léteznek, mivel foglalkoznak emberek, ehhez mit tanultak, milyen egyetemen kívüli fejlődési lehetőségeket ragadtak meg, melyik munka mivel jár (milyen munkarend, pl. éjjeli ügyelet, esetleg utazgatások, 16 órás munkanap, milyen fizu, közalkalmazotti lét vagy versenyszféra, milyen egyéni vállalkozási lehetőségek stb...)

Esetleg elmehetsz egy pályaválasztási tanácsadóhoz, segíthet az önismeretben, munka-önismeretben, tippeket adhat a személyes fejlődéshez stb...

Hát, sok sikert, ez a pályaválasztás az egyik legnehezebb dolog...

:)

2011. nov. 12. 18:20
 17/19 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm ezt a kerek választ,hálás vagyok!!!!<3
2011. nov. 12. 18:23
 18/19 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok. A sulitok nem szervez pályaválasztási napokat? Val.szeg nem... De javasolhatod nekik! Egy rendezvény, ahová meghívnak különböző foglalkozású embereket (lehet szülők köréből, az a legegyszerűbb, és mindenféle foglalkozás akad majd...), akikkel lehet beszélgetni ezekről. Lehetne az elején egy közös előadás (pár bevezető szó minden meghívottól, és aztán külön mennek szekciókba: mind az 50 (?) vendég a különböző osztálytermekben várja az érdeklődő diákokat...

Lehetne nekik előre kérdéseket összeállítani, amire készüljenek. Pl. amiket az előbb írtam.

Mit szólsz ehhez?

Szerintem óriási szükség volna az ilyenekre, de a sulik nem vállaják fel kellőképpen a pályaválasztás témáját...

Sok sikert!

35/N

2011. nov. 12. 20:39
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Mindenki értelmiségi akar lenni.Fizikai melót meg senki nem akar végezni ez itt a legnagyobb gond.Miért nem azon gondolkozol hogy autóvillamossági szerelő leszel-e vagy inkább CNC esztergályos?Ja hogy ezek nem olyan hangzatosak meg egy átlag ember számára megfoghatók?Szerintem inkább válassz valami jó szakmát amit külföldön is elismernek és tanuld meg jól az adott nyelvet hozzá.Az angolt alapból tudnod kell de ha Ausztriába szeretnél menni pl. ami egy okos ötletnek tűnik mert közel is van meg viszonylag fejlett ország is akkor még a németet is tudnod kéne hozzá.Egy jó szakember külföldön jól keres ha ügyes és van benne tehetség,szorgalom egy ilyen kitalált akármilyen baromsággal pedig semmire sem lehet jutni.A szabad bölcsészet szakon szerintem jobban járnának ha a krumpli sütés alapjai meg bevezetés a gyorséttermi vendéglátás rejtelmeibe című tantárgyak lennének tanítva.A keleti nyelvek és kultúrák szak biztos hogy nem gyerekjáték,nehéz lehet piszkosul de értelme a 0 felé konvergál ha csak nem feltett szándékod hogy elhagyod az országot és kimész Ázsiába ahol kb. rabszolga lehetsz mert úgy sem fognak teljes jogú állampolgárnak tekinteni téged ott.Annyi erővel amivel felsőfokon elsajátítod a japánt mondjuk azzal már megtanulhatnád mondjuk az angolt,németet és a franciát vagy a spanyolt rendesen de lehet oroszt is akár.Ezekkel a nyelvekkel meg tuti biztos hogy sokkal többre mennél kis hazánkban mint mondjuk egy koreaival.
2012. márc. 9. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!